Friss hírek

Leclerc csodálja Sennát, és öt éven belül F1-es bajnok lenne

2019-ben már a Ferrari versenyzőjeként bizonyíthat a Forma-1-ben a száguldó cirkusz feltörekvő csillaga, Charles Leclerc.

2019-ben már a Ferrari versenyzőjeként bizonyíthat a Forma-1-ben a száguldó cirkusz feltörekvő csillaga, Charles Leclerc. A fiatal versenyző öt éven belül bajnok lenne.

A monacói tehetség tavaly a Sauber színeiben debütált a királykategóriában, az idei évre pedig Kimi Räikkönen helyét vette át a Ferrarinál.

Leclerc a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel csapattársa lesz a Scuderiánál, arról pedig már korábban is beszélt, hogy szeretne már idén versenyt nyerni az F1-ben.

A 21 éves versenyző az F1 Racing magazinnak adott interjújában elárulta, a végső célja természetesen az, hogy bajnok legyen.

„A gyerekkori álmom mindig is az volt, hogy egy napon világbajnok legyek” – fogalmazott az ifjú versenyző.

„Szóval ez kétségkívül egy olyan dolog, amit szeretnék elérni öt éven belül.”

Leclerc hozzátette, nagyon örülne annak, ha sikerülne győznie hazai versenyén, Monacóban: „A monacói győzelem, kétségkívül! Az a legkülönlegesebb verseny, amit szeretnék megnyerni.”

A Ferrari versenyzője visszaemlékezett gyerekkorára, amikor az F1-es szabadedzések alatt ő kénytelen volt az iskolapadot koptatni.

„A pályán zajló események csütörtökön kezdődnek, akkor pedig általában én iskolában voltam Monaco másik oldalán. Emlékszem, hogy hallottuk a V10-eseket, a V8-asokat, és amilyen gyorsan csak tudtam, szabadulni akartam az iskolából, hogy lássam az autókat.”

„A nagydíj mindig óriási dolog volt Monaco számára, mert a pálya előkészítése korán elkezdődik. Az egész város elkezd épülni. Nagyon különleges, és nem kétséges, hogy ez a legnagyobb esemény Monacóban.”

„Vannak, akik szeretik, és vannak, akik nem – de nekem mindig ez volt a kedvenc időszakom az évben.”

Fotó: Pirelli

Leclerc elárulta, bár soha nem látta őt versenyezni – hiszen 1997-ben született –, Ayrton Sennát tekinti példaképének.

„Édesapám óriási Senna-rajongó volt. Sokat beszélt nekem Ayrtonról, és aztán elolvastam néhány könyvet róla, és láttam videókat. Az 1989-es monacói köre onboard-felvételen hihetetlen. És a film is. Mindezen dolgok miatt kezdtem el csodálni őt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!