Leclerc dühös magára: Elfogadhatatlan egy ilyen hiba! - F1VILÁG.HU

Leclerc dühös magára: Elfogadhatatlan egy ilyen hiba!

HIRDETÉS
Igazán szerencsésnek érzi magát Charles Leclerc amiatt, hogy az időmérő edzés első szakaszában elkövetett hibája után folytatni tudta a kvalifikációt, és végül megszerezhette a 4. rajtkockát.
GP UNGHERIA  F1/2019 - VENERDÌ 02/08/2019  
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc Ferrari

Leclerc jó tempót diktált a kvalifikáció elején, ám a Hungaroring utolsó kanyarjában hibázott a Q1-ben, és a falnak csapta versenyautójának hátulját.

A monacói a bokszba hajtott, ahol a Ferrari szerelői komoly erőfeszítések árán végül kicserélték versenygépének hátsó szárnyát – Leclerc így folytathatta az időmérőt.

„Nagy mázlim volt, hogy újra pályára tudtam gurulni, és köszönetet kell mondanom a csapatnak a munkájukért!” – mondta a fiatal pilóta, aki nem keresett mentséget, egyszerűen elismerte, óriási hibát követett el.

„Teljesen szükségtelen hiba volt az időmérő azon pillanatában – és ez már a második hibám két versenyhétvége alatt. Tanulnom kell ezekből, dolgoznom kell ezen.”

„Egyszerűen elfogadhatatlan egy ilyen hiba. A németországi elfogadható volt, ez nem. Szóval köszönöm a csapatnak, hogy elkészültek az autóval.”

Leclerc végül csapattársát, Sebastian Vettelt megelőzve a 4. helyen végzett a kvalifikáción. Bár Max Verstappen és a Mercedesek csatájába nem tudott beleszólni, úgy érzi, elégedett lehet az elért eredménnyel.

„A Q3 igazán pozitívan alakult. Nagyon elégedett voltam a körömmel úgy összességében.”

A száguldó cirkusz mezőnye ezen a hétvégén a Hungaroringen vendégeskedik, az F1VILÁG.HU csapata pedig a helyszínről számol be a Magyar Nagydíj eseményeiről! Weboldalunk mellett érdemes figyelemmel kísérni Facebook-oldalunkat is, de természetesen elérhetőek vagyunk az Instagramon is!

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!