Leclerc: Eddig nem ment nekem ezen a pályán - F1VILÁG.HU

Leclerc: Eddig nem ment nekem ezen a pályán

HIRDETÉS
Ahogy a szezonnyitón, úgy az Ausztrál Nagydíjon is meglepettségének adott hangot Charles Leclerc a pole-pozíciót érő körének megfutása után. A monacói számára a nehéz felkészülés után az utolsó gyorskörre állt minden tökéletesen össze.
MELBOURNE GRAND PRIX CIRCUIT, AUSTRALIA - APRIL 09: Charles Leclerc, Ferrari F1-75, leads Nicholas Latifi, Williams FW44 during the Australian GP at Melbourne Grand Prix Circuit on Saturday April 09, 2022 in Melbourne, Australia. (Photo by Mark Sutton / LAT Images)

A bajnokságot mindössze két futam után is egészséges előnnyel vezető Leclerc ritka melbourne-i pole-t szerzett a Ferrarinak, hiszen legutóbb még 2007-ben Kimi Räikkönennel tudtak itt az első helyre kvalifikálni. A monacóinak Max Verstappen etalonját sikerült felülmúlnia az időmérő utolsó másodperceiben.

„Nagyon jó érzés volt megfutni ezt a kört, különösen annak fényében, hogy a múltban mindig küszködtem ezen a pályán, talán nem igazán fekszik nekem” – mondta Leclerc, noha még csak kétszer, 2018-ban és 2019-ben volt alkalma Melbourne-ben versenyezni. „Keményen dolgoztunk, bár a szabadedzések elég zűrösen alakultak számomra. Sikerült ugyan már ott is elérnem néhány jó kört, de nem állt össze minden. A Q3-ban viszont ez már összejött, és örülök, hogy a pole-ból rajtolhatok holnap.”

„Jó érzést nyújt az autó, bár a Red Bullok nagyon gyorsnak tűntek a második edzésen a hosszú etapos menet során. A saját időmérős szereplésünkön viszont ismét meglepődtünk. Holnap még bármi lehetséges, a cél hogy jó rajtot vegyek és megtartsam a vezetést.”

Leclerc ellen két Red Bull indíthat támadást a vasárnapi rajtnál, ráadásul segítség nélkül maradhat a futamon, hiszen Carlos Sainz váratlanul csak a 9. rajthelyet szerezte meg, miután első gyorskörét tönkretette a piros zászló, a másodikban pedig gondja volt az elindulással.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!