Friss hírek

Leclerc egy durva viccel a szívbajt hozta a Ferrarira az utolsó körben

A szívbajt hozta a Ferrari mérnökeire a vasárnapi Bahreini Nagydíj utolsó körében a versenyt megnyerő Charles Leclerc – erről ő maga beszélt a leintést követően egy interjúban.

Leclerc parádés versenyt futott vasárnap, óriási csatát vívott a világbajnoki címvédő Max Verstappennel, és végül magabiztos győzelmet szerzett. Csapattársa, Carlos Sainz ráadásul Verstappen kiesése miatt a második helyen futott be, így a Ferrari egy kettős győzelemmel kezdte az évet.

A 2019-es Szingapúri Nagydíj óta először fordult elő ilyesmi, Leclerc azonban a futam zárókörében nem volt rest, és alaposan megviccelte a Ferrari csapatának tagjait.

„Egy kicsit viccelődtem a rádión az utolsó körben, azt mondtam, hogy valami gond van a motorral” – mondta Leclerc újságíróknak nyilatkozva. „Pár mérnök biztosan szívrohamot kapott, de persze minden rendben volt! Nagyon örülök, hogy ezúttal célba tudtam érni.”

Mint ismert, Leclerc a 2019-es Bahreini Nagydíjon ugyancsak jó eséllyel pályázott a győzelemre, akkor azonban egy motorprobléma megfosztotta őt a sikertől.

Leclerc beszélt arról is, a verseny hajrájában, amikor pályára küldték a biztonsági autót, miért nem állt ki ő is a bokszba, ahogy korábban tette azt riválisa, Verstappen.

„Igazán jól éreztem magam akkor a gumijaimon, de nyilván, amikor láttam, hogy a Red Bull kiállt, egy kicsit aggódtam” – mondta. „Ezért el is mondtam a gondolataimat a csapatomnak, hogy talán jó lesz levédeni ezt a dolgot, és egy kicsit a biztonságra menni, de utána mondták, hogy maradjak kint, én pedig egyetértettem.”

„Nekik sokkal több adatuk van, mint nekem az autóban. Ha pedig ők magabiztosak, akkor az nekem is magabiztosságot ad.”

„Egyszerűen csak meg akartam bizonyosodni arról, hogy minden forgatókönyvről beszélünk, mielőtt döntést hozunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!