Leclerc: Egy különleges körrel legyőzhetjük a Red Bullt az időmérőn - F1VILÁG.HU

Leclerc: Egy különleges körrel legyőzhetjük a Red Bullt az időmérőn

A Ferrari versenyzője, Charles Leclerc abban bízik, az időmérőn képesek lesznek legyőzni a Red Bull csapatát a Forma-1-es Monacói Nagydíjon, ám továbbra is úgy gondolja, az osztrák istálló a hétvége favoritja.

A Ferrari eddig a versenytempó tekintetében képtelen volt tartani a lépést a Red Bull-lal, Monacóban azonban egy jó időmérővel jelentősen növelhetik győzelmi esélyeiket. A Ferrari ráadásul idén, Bakuban meglehetősen erős teljesítménnyel tudott előrukkolni, így Leclerc abban bízik, a szombati kvalifikáción ezúttal is képesek lesznek jó tempót diktálni. 

„Őszintén szólva azt gondolom, továbbra is a Red Bull a legyőzendő csapat. Egy különleges körrel talán le tudjuk győzni őket az időmérőn. A versenyen viszont rendkívül gyorsak” – mondta a Ferrari versenyzője. „Egy ilyen pályán viszont nagyon nehéz előzni.”

 

„Szóval igen… És nemcsak a Red Bull gyors, az Aston Martin is harcban lesz. A Mercedes egy új külsejű autóval érkezett meg, és kíváncsian várom, hogyan teljesít majd. Látnunk kell majd, mire leszünk képesek.”

Arra a kérdésre, hogy egyetért-e azon véleményekkel, miszerint Monacóban lehet a legjobb esélyük arra, hogy legyőzzék a Red Bullt, Leclerc így felelt: „Egyetértek vele, mert ez az egyetlen hely, ahol az időmérő napja talán fontosabb magánál a versenynél. Ha az ember az élről rajtol, manapság nagyon nehéz megelőzni itt…”

„Úgy tűnik, az időmérőkön egy kicsit jobban tudjuk tartani a tempót a Red Bull-lal… Hátrányban vagyunk még, de egy különleges körrel legyőzhetjük őket. Ez a célom. Aztán pedig magam mögött tartani őket vasárnap. De sokkal gyorsabbak lesznek nálunk a futamon, ahogy a szezon kezdete óta mindig. De egy ilyen pályán lehetséges, hogy magunk mögött tartsuk őket.”

Leclerc elismerte, az természetesen továbbra is problémát jelent, hogy a Ferrari idei autójával nagyon nehéz a határokat feszegetni.

„Összességében ez probléma. Tudom, hogy ilyen az autó, de higgyétek el, amint visszaülök a pilótafülkébe, visszajön az önbizalmam. Ennek így is kell lennie. Az időmérő mindig erősségem volt. Miamiban nem adta ki, túl messzire mentem, de ez most egy újabb hétvége, és biztos vagyok benne, hogy elő tudunk rukkolni valami különlegessel.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!