Leclerc egyetlen ellenfele volt, az F1-ben mégsem voltak kíváncsiak rá - F1VILÁG.HU

Leclerc egyetlen ellenfele volt, az F1-ben mégsem voltak kíváncsiak rá

HIRDETÉS
Annak idején parádésan teljesített a Forma-1 előszobájának számító Forma-2-ben, a királykategóriában azonban soha nem kapott lehetőséget Oliver Rowland. Pedig a brit pilóta biztos benne, megállná a helyét a nagyok között, akik közül néhányat le is győzött az alsóbb kategóriákban.
Oliver Rowland, Mahindra, Formula E

Rowland 2017-ben a 3. helyen zárta a Forma-2-es bajnokságot, az évad során azonban autója szabálytalanságai miatt több alkalommal is kizárták, teljesítménye alapján pedig megérdemelten végzett volna egy pozícióval előrébb. A most 30 esztendős versenyző jelenleg a Forma-E sorozatban versenyez, az F1-es bemutatkozásra viszont korábban soha nem kapott lehetőséget. Pedig úgy érzi, megérdemelt volna egy helyet a rajtrácson, már csak azért is, néhány éve ő volt az egyetlen, aki fel tudta venni a versenyt a ma már a Ferrarinál versenyző Charles Leclerc-rel.

„Reálisan nézve én voltam a 2. a Forma-2-ben. Másodikként végeztem a bajnokságban, aztán az utolsó versenyről kizártak egy 0,1 mm-es kihágás miatt. Az évad során három alkalommal zártak ki. Ami engem illet, végig ott voltam Charles mögött, én voltam az egyetlen, aki harcolni tudott vele” – mondta a brit pilóta.

Leclerc a következő évben már a Forma-1-ben versenyezhetett, egy évvel később pedig George Russell, Lando Norris és Alex Albon is feljebb léphetett a királykategóriába. Rowlandnek viszont nem volt esélye erre, csupán tesztlehetőséget kapott a száguldó cirkuszban.

„Ezek a srácok jók, de nincs kétségem afelől, hogy remekül harcolni tudtam volna velük. Albon is abban az évben volt ott, amikor én. Az egész arról szól, hogy jókor kell lenni jó helyen. Néhány dologhoz némi szerencse is kell, nekem pedig nem adta ki. De elégedett vagyok azzal, ahogy a dolgok állnak jelenleg.”

„Pályafutásom során elég sikeres voltam az Endurance-világbajnokságon és a Forma-2ben is. Az F2-ben közel voltam ahhoz, hogy legyőzzem Leclerc-t, aki a Premánál versenyzett akkoriban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!