Leclerc elárulta, kiderültek-e a kanadai motorprobléma okai - F1VILÁG.HU

Leclerc elárulta, kiderültek-e a kanadai motorprobléma okai

HIRDETÉS
Sikerült megoldást találnia a Ferrarinak arra a motorproblémára, melyek a két héttel ezelőtti Kanadai Nagydíjon hátráltatta a csapat rutinos versenyzőjét, Charles Leclerc-t.
Charles Leclerc

A monacói pilóta a mezőny közepéről vágott neki a montreali futamnak, ám képtelen volt előrébb jutni, miután már a verseny elejétől kezdve jelentős teljesítményt veszített egy motorprobléma miatt. A Ferrari versenyzőjének végül fel is kellett adnia a versenyt, a Spanyol Nagydíj helyszínén pedig újságírói kérdésre elárulta, sikerült-e megtalálni a problémák okait.

„Találtunk egy megoldást” — mondta a monacói versenyző Barcelonában. „Viszont nem fogok belemenni a részletekbe azzal kapcsolatban, hogy mi is történt pontosan.”

„De nyilvánvaló, hogy rengeteg időt veszítettünk az egyenesekben, ami miatt ki kellett állnunk az autóval. Nehéz volt kontrollálni a dolgot addig, amíg meg nem értettük, mi is volt a gond valójában, és végül megoldottuk.”

Leclerc ugyanakkor beszélt arról is, a Ferrari kanadai teljesítménye egész egyszerűen nem volt elég jó, így sokat dolgoztak azon, hogy Barcelonában ismét jó formában teljesítsenek.

„Az elmúlt néhány napban leginkább arra fókuszáltunk, miután megértettük a motorproblémát, hogy miért nem volt jó a teljesítményünk szombaton. Azt gondolom, nem sikerült úgy menedzselnünk a dolgokat, ahogyan kellett volna. Feltehetően több teljesítmény volt az autóban. Szóval meggyőződésem, hogy Barcelonában visszakerülünk a megszokott szintre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!