Friss hírek

Leclerc elárulta, melyik volt a kedvenc futama idén

A Ferrari idei nehézségeiről már sok szó esett, ezért Charles Leclerc most arról beszélt, melyik volt számára a legjobb Forma-1-es futam a 2022-es idényből.

Sok küzdelmen keresztül ment a Ferrari és Charles Leclerc az idei F1-es szezon során. Magasra tette a lécet számukra az első néhány verseny, miután a monacói pilóta több mint 40 pontos előnyt épített ki Max Verstappennel szemben, ám a folytatás balul sült el számukra, így csak másodikak lettek az egyéni és a konstruktőri tabellán. A szezonra visszatekintve Leclerc-t arra kérték, nevezze meg a kedvenc futamát, mire a pilóta azt az Osztrák Nagydíjat nevezte meg, amelyen a Ferrari váratlan győzelmet aratott. Hazai közönsége előtt sikerült legyőzniük a Red Bullt, miután a spielbergi aszfaltcsíkon jobban bántak a gumikkal.

„A legjobb talán Ausztria volt. Kifejezetten jónak éreztem, miután az azt megelőző versenyek nem alakultak számunkra kedvezően. Szóval Ausztria egy igazán jó futam volt. Jól kezeltük a gumikat, és az elejétől a végéig kimagasló volt a tempónk.”

Hirdetés
 

Bár a világbajnokságot nem sikerült megnyernie, egy jelentős érdem mégis fűződik Leclerc nevéhez, ugyanis ő szerezte a szezon legtöbb pole-pozícióját. Kilenc alkalommal ért el rajtelsőséget, ami a Ferrari nyers tempója kapcsán is árulkodó mutató.

„Az új gumikon, alacsony üzemanyagszint mellett nagyon erős volt az autó. Nagyon jó volt vezetni. Vasárnaponként többet küzdöttünk, különösen a gumikopással. Nehéz volt beletalálnunk abba a tartományba, ahol jól bánt az abroncsokkal, és ennek gyakran megfizettük az árát. Szombatonként nagyon gyors autónk volt, amit vasárnaponként nem mindig sikerült működésre bírnunk” – tette hozzá Leclerc.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!