Leclerc elárulta, mi kell ahhoz, hogy 2023-ban bajnok legyen - F1VILÁG.HU

Leclerc elárulta, mi kell ahhoz, hogy 2023-ban bajnok legyen

HIRDETÉS
A Ferrari ifjú versenyzője, Charles Leclerc szerint ahhoz, hogy 2023-ban több esélyük legyen a világbajnoki cím elhódítására, jobb teljesítményt kell nyújtaniuk a versenynapokon – hiába voltak ugyanis nagyon versenyképesek a nyers tempót tekintve, képtelenek voltak kihasználni az autóban rejlő potenciált.
1 - GP USA F1/2022 - GIOVEDI’ 20/10/2022 
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc

Pedig a szezon elején úgy tűnt, Kimi Räikkönen 2007-es diadala után a Ferrarinak ismét esélye lesz arra, hogy elhódítsa az egyéni világbajnoki trófeát, a bajnokság előrehaladtával azonban Leclerc egyre inkább lemaradt a trófeát végül begyűjtő Max Verstappentől. A monacói ugyan 9 rajtelsőséget gyűjtött eddig idén, nyernie csak háromszor sikerült.

Leclerc azt mondja, pontosan ez az, amin változtatniuk kell jövőre, ha harcban akarnak lenni a végső győzelemért.

„Jobban kell kiviteleznünk a vasárnapokat” – mondta nagyon határozottan a monacói arra a kérdésre, hogy mit kell tennie a Ferrarinak ahhoz, hogy 2023-ban esélyesebb legyen a világbajnoki cím elhódítására. „Ez a nagyon egyszerű válasz. De ez a kivitelezés sok mindent jelent: gumikezelést, megbízhatóságot, stratégiát, kommunikációt. Szóval ezeken kell dolgoznunk.”

„Ha megnézzük, a szezon első felében nagyon-nagyon versenyképesek voltunk, de a vasárnapokon nem tudtunk olyan eredményeket elérni, amilyeneket vártunk, vagy amilyen eredményekért dolgoztunk.”

Arra a kérdésre, hogy mennyire lesz fontos győzelmeket szerezni a hátralévő négy versenyen, a Ferrari pilótája így válaszolt: „Fontos, hogy meglegyen a következetesség, és végig ott legyünk az élen – tudni azt, hogy nem hagyunk benne semmit. Remélem, hogy sikerül ezt elérnünk.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!