Leclerc elárulta, mi miatt szenved legjobban a Ferrari jelenleg - F1VILÁG.HU

Leclerc elárulta, mi miatt szenved legjobban a Ferrari jelenleg

Leginkább a versenytempó terén van lemaradásban a Ferrari Forma-1-es csapata jelenleg Charles Leclerc szerint, és miközben az olasz istálló jelenleg a Mercedesszel vív nagy csatát a konstruktőri 2. helyért, a monacói pilóta azt mondja, hosszú távon természetesen nem a bajnoki ezüst megszerzése a céljuk.
Charles Leclerc

A Ferrari számára a szezon elején hamar kiderült, idén sem lesz esélyük a világbajnoki cím elhódítására, jelentős lemaradásban vannak ugyanis a sportban jelenleg domináló Red Bull-lal szemben. De a maranellói gárda nemcsak az energiaital-gyárosoktól, hanem a Mercedestől, az Aston Martintól és a McLarentől is szenvedett el idén fájó vereségeket, így jelenleg 20 pontos lemaradással csak a 3. helyet foglalja el a konstruktőri versenyben.

Charles Leclerc szerint szemmel látható, hogy mely területen vannak a legnagyobb lemaradásban, és miközben persze kőkeményen küzdenek a bajnoki ezüstéremért, jövőre természetesen újra győzelmekért, illetve a világbajnoki címért akarnak csatázni.

“A versenytempó az, ami a leginkább hiányzik, ugyanakkor pedig ponthátrányban vagyunk a Mercedeshez képest, és rövid távon erre kell fókuszálnunk” – mondta a monacói versenyző. “De azt gonolom, az egész csapat tisztában van azzal, hogy a Ferrari számára nem ez a cél. A Ferrari vissza akar kerülni az élre.”

“Rengeteg pontot kell visszaszereznünk ahhoz, hogy az elsők legyünk, főleg a Red Bull ellen, mely rettentően erős jelenleg. És ez a közép- illetve hosszú távú cél, ezért is fektetjük minden energiánkat abba, hogy újra azt a teljesítményszintet nyújtsuk, amit a tavalyi év elején láttunk, amikor is a győzelmekért és a bajnoki címért csatáztunk. De azóta sajnos nehezebben alakultak a dolgok.”

Leclerc ugyanakkor azt mondja, a szezon második felében sikerült jelentős előrelépéseket megtenniük az idei versenyautóval, így már jól látják, milyen irányba kell folytatniuk a fejlesztéseket, hogy ütőképesek legyenek 2024-ben.

“Azt gondolom, ami leginkább hiányzik jelenleg, az a versenytemó. De szerintem Zandvoort óta nagy lépéseket tettünk előre az autónk megértése szempontjából, azzal a koncepcióval és irányvonalakkal kapcsolatban, melyek felé elindultunk. Egészen mostanáig a szezon első fele lényegében arról szólt, hogy megtapasztaltuk, melyek a legjobb irányok számunkra a jövő illetően. És aztán Zandvoort óta sikerült jobban megértenünk, melyik az az irány, amibe tovább kell haladnuk. Ez pedig önbizalmat ad nekem azzal kapcsolatban, hogy le tudjuk faragni a hátrányunkat a jövőben – hogy mikor és mennyire, arra viszont már nehéz válaszolni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!