Friss hírek

Leclerc elárulta, miben kell fejlődniük, hogy a Red Bull előtt maradjanak

A Ferrari világbajnoki éllovasa, Charles Leclerc szerint szintet kell lépnie csapatának, az elmúlt versenyeken ugyanis úgy tűnt, a Red Bull jobb teljesítményre képes náluk. A monacói 19 pontos előnnyel vezeti az összetettet, ám előnye csökkent az elmúlt időszakban. Leclerc beszélt arról is, szerinte miben kell javulnia a Ferrarinak.

A fiatal versenyző a pole pozícióból vághatott neki a múlt vasárnapi Miami Nagydíjnak, ám Max Verstappen már viszonylag hamar, a verseny 8. körében levadászta őt. A holland végül meg is tartotta a vezetést, és megnyerte a szezon ötödik futamát.

A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto a verseny után arról beszélt, muszáj lesz reagálniuk, a Red Bull ugyanis az elmúlt hetekben jelentősnek mondható fejlődést tudott elérni. Hasonlóképp vélekedik a vb-éllovas Leclerc is, aki szerint főleg a versenytempó tekintetében vannak hátrányban az osztrákokkal szemben a Pirelli lágyabb gumikeverékein.

Hirdetés
 

„Ami a versenytempót illeti, reagálnunk kell, különösen a lágyabb keverékek tekintetében” – mondta a monacói versenyző. „A közepes és a lágy gumikon már két versenyen is úgy tűnt, hogy erősebb a versenytempójuk, és jobban menedzselik ezeket az abroncsokat.”

„Az időmérőkön mindig sikerül jó tartományban használnunk ezeket a gumikat, ami segít, de a hosszabb etapokon jobban küszködünk hozzájuk képest.”

Leclerc beszélt arról is, nincs ellenére az, hogy idén üldözöttként kell helytállnia, ugyanakkor felhívta a figyelmet arra is, hogy Max Verstappen 46 pontról 19 pontra csökkentette lemaradását a tabellán, ezért fontos, hogy fejlődjenek.

„Azt hiszem, a szezon eleje óta csupán egy helyzetben voltunk, ami azt jelenti, hogy üldözöttek vagyunk. Nekem tetszik ez a pozíció, hogy őszinte legyek, mert azt jelenti, hogy valamit jól csinálunk. Ugyanakkor viszont igaz az is, hogy két verseny óta már lassan csökken az előnyünk.”

„De nekem nem számít, milyen helyzetben vagyunk, egyszerűen csak én akarok lenni a legversenyképesebb. Jelenleg úgy tűnik, hogy a Red Bull előnyben van a versenyeken.”

A Ferrari a jövő hétvégi Spanyol Nagydíjon a tervek szerint beveti idei első fejlesztési csomagját, amitől a maranellóiak természetesen előrelépést várnak.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!