Leclerc elárulta, miért hisz még az idei világbajnoki címben - F1VILÁG.HU

Leclerc elárulta, miért hisz még az idei világbajnoki címben

49 pontos hátránya ellenére továbbra is hisz a világbajnoki címben a Ferrari Forma-1-es csapatának ifjú titánja, Charles Leclerc, a monacói azonban pontosan tudja, a nyári szünetet megelőző négy verseny rendkívül fontos lesz az idei remények szempontjából.
Ferrari, Charles Leclerc

A száguldó cirkusz mezőnyére erőltetett menet vár júliusban: ezen a hétvégén Silverstone-ban vendégeskedik a mezőny, jövő hétvégén pedig már Ausztriában száguldanak a versenyzők, majd egy egyhetes pihenőt követően a Franci Nagydíj, majd a Magyar Nagydíj következik.

Leclerc és a Ferrari számára remekül indult a 2022-es idény, az elmúlt időszak azonban kiábrándítóan alakult a maranellóiak számára. Bár az F1-75-ös versenygép tempója ütőképes, a technika ördöge többször is kibabrált Leclerc-rel, ráadásul csapata sem volt mindig a helyzet magaslatán.

A hibák miatt pedig Leclerc jelentős, 49 pontos hátrányba került az összetettben élen álló Max Verstappennel szemben, a fiatal pilóta ráadásul a másik Red Bull-versenyző, Sergio Perez mögé is visszacsúszott a tabellán. Leclerc ennek ellenére nem adja fel, továbbra is hisz abban, hogy megnyerheti a 2022-es bajnokságot.

„Nyilvánvalóan nem vagyunk a legjobb helyzetben a legutóbbi néhány verseny miatt. Mindig a határokat feszegetjük, és végső soron ezt is kell tennünk, ha meg akarjuk nyerni ezt a bajnokságot” – mondta a Ferrari versenyzője. „Szóval meggyőződésem, hogy a csapat 100 százalékig mindent belead majd, mint ahogy én is. És mindenki hihetetlenül motivált, szeretnénk tiszta versenyeket futni és elkapni a ritmust, jó lenne visszaszerezni azokat a pontokat, amiket elveszítettünk az elmúlt három versenyen.”

„Összességében nehéz időszak ez a csapat számára. De azt gondolom, az, ahogy dolgozunk az idény kezdete óta, rendkívül jó, szóval ezen nem kell változtatnunk. De természetesen voltak megbízhatósági problémák, amiket meg kell oldanunk, amilyen hamar csak lehet. És ebben a tekintetben teljesen bízom a csapatban, felül fognak kerekedni rajtuk a lehető leggyorsabban.”

„Időbe fog telni. Ugyanakkor viszont arra a munkára kell fókuszálnunk, amit a pályán végzünk, és nagyon magabiztos vagyok azzal kapcsolatban, hogy amennyiben mindent tökéletesen csinálunk a pályán, akkor versenyeket tudunk nyerni, és meg tudjuk nyerni ezt a világbajnokságot, hiszen megvan az autónk, és megvannak a szükséges szakemberek házon belül.”

„Az elmúlt négy-öt versenyen egyre nehezebbé vált a dolgunk. De ez nem jelenti azt, hogy lehetetlen. Továbbra is ugyanúgy hiszek benne, ahogy öt versennyel ezelőtt. Nehezebb lesz, de bármi lehetséges.”

A monacói pilóta hozzátette, pontosan tudja, a soron következő négy verseny „nagyon fontos” lesz az idei világbajnokság szempontjából.

„Nyilvánvalóan fontos. A következő négy verseny nagyon fontos lesz a nyári szünet előtt. Jó lenne négy jó futammal elvonulni a nyári pihenőre. De most magunkra kell fókuszálnunk. Azt gondolom, a teljesítmény adott, ha pedig tiszta hétvégéket tudunk teljesíteni, akkor meggyőződésem, hogy az eredmények is jönni fognak. Magunkra kell koncentrálnunk, a többi pedig jön magától.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!