Leclerc elárulta, miért igazán dühös az időmérő után - F1VILÁG.HU

Leclerc elárulta, miért igazán dühös az időmérő után

HIRDETÉS
Meglehetősen dühösen nyilatkozott a Forma-1-es Orosz Nagydíj időmérő edzését követően Charles Leclerc. A monacói bevallotta, egy kommunikációs hiba is hozzájárult ahhoz, hogy nem jutott be a kvalifikáció mindent eldöntő, utolsó szakaszába.
Charles Leclerc, Ferrari

Leclerc csak a 11. rajthelyet szerezte meg az időmérőn, így a Ferrari mindkét autója kiesett a Q2-ben – korábban ugyanis Sebastian Vettel a gumifalnak csapta autóját.

A piros zászlós megszakítás után másodperceken múlt csak, hogy Leclerc mért kört tudott kezdeni a Q2 végén, ám utolsó gyorskörében nagyban hátráltatta az, hogy túl közel autózott Daniil Kvyathoz.

Leclerc az időmérő után elárulta, azért nem maradt le jobban, mert azt gondolta, hogy közvetlenül mögötte ott érkeznek a többiek. A Ferrari versenyzője így nem tudott jó kört futni, és végül a bokszba hajtott, miközben Esteban Ocon javított.

„Szóltak, hogy ott van mögöttem Ocon, 1-2 másodpercre tőlem. De szerintem sokkal hátrébb volt, szerintem nagyobb előnyöm volt. Dühös vagyok még, mert annyira friss bennem az élmény” – mondta a monacói. „Le kell higgadnom. A verseny holnap lesz, és ott osztják a pontokat.”

„De nehezen alakul számomra ez a hétvége. Az edzésen nem vezettem jól, de aztán kezdtem megtalálni a ritmust az időmérőn. Viszont nem tudtam megmutatni, mekkora potenciál van az autóban, és sajnálom…”

Leclerc szerencsésnek mondhatja magát, hogy nem ért még korábban véget számára az időmérő, Vettel balesetekor ugyanis kis híján eltalálta csapattársa versenyautóját.

„Elég ijesztő volt, de remélem, hogy ő is rendben van, és ennél rosszabb nem történt” – mondta.

„Most sokkal kiábrándítóbb számomra az, hogy nem jutottam be a Q3-ba…”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Leclerc elárulta, miért igazán dühös az időmérő után
Leclerc az F1Világnak: Különleges lesz újra azokon az utcákon versenyezni, ahol gyerekként még busszal jártam!
Norris az F1Világnak: Dolgozunk azon, hogy jobbak legyünk a lassú kanyarokban
Verstappen: A verseny egy pontján majdnem a lelátón kötöttem ki

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!