Portugál Nagydíj
Charles Leclerc, Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari

Leclerc elárulta, miért igazán dühös az időmérő után

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Leclerc elárulta, miért igazán dühös az időmérő után

Meglehetősen dühösen nyilatkozott a Forma-1-es Orosz Nagydíj időmérő edzését követően Charles Leclerc. A monacói bevallotta, egy kommunikációs hiba is hozzájárult ahhoz, hogy nem jutott be a kvalifikáció mindent eldöntő, utolsó szakaszába.

Leclerc csak a 11. rajthelyet szerezte meg az időmérőn, így a Ferrari mindkét autója kiesett a Q2-ben – korábban ugyanis Sebastian Vettel a gumifalnak csapta autóját.

A piros zászlós megszakítás után másodperceken múlt csak, hogy Leclerc mért kört tudott kezdeni a Q2 végén, ám utolsó gyorskörében nagyban hátráltatta az, hogy túl közel autózott Daniil Kvyathoz.

Leclerc az időmérő után elárulta, azért nem maradt le jobban, mert azt gondolta, hogy közvetlenül mögötte ott érkeznek a többiek. A Ferrari versenyzője így nem tudott jó kört futni, és végül a bokszba hajtott, miközben Esteban Ocon javított.

„Szóltak, hogy ott van mögöttem Ocon, 1-2 másodpercre tőlem. De szerintem sokkal hátrébb volt, szerintem nagyobb előnyöm volt. Dühös vagyok még, mert annyira friss bennem az élmény” – mondta a monacói. „Le kell higgadnom. A verseny holnap lesz, és ott osztják a pontokat.”

„De nehezen alakul számomra ez a hétvége. Az edzésen nem vezettem jól, de aztán kezdtem megtalálni a ritmust az időmérőn. Viszont nem tudtam megmutatni, mekkora potenciál van az autóban, és sajnálom…”

Leclerc szerencsésnek mondhatja magát, hogy nem ért még korábban véget számára az időmérő, Vettel balesetekor ugyanis kis híján eltalálta csapattársa versenyautóját.

„Elég ijesztő volt, de remélem, hogy ő is rendben van, és ennél rosszabb nem történt” – mondta.

„Most sokkal kiábrándítóbb számomra az, hogy nem jutottam be a Q3-ba…”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!