Ne maradj le! Kövesd a Spanyol Nagydíj eseményeit az F1Világ Paddockban!

  Friss hírek
Next
Prev

Leclerc elárulta, miért nem előzte meg a kicsúszó Verstappent

GP DELL’EMILIA ROMAGNA  F1/2021 - DOMENICA 18/04/2021 credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc
A Ferrari ifjú versenyzője, Charles Leclerc magyarázatot adott arra, miért nem ment el Max Verstappen mellett akkor, amikor a holland versenyző a vasárnapi futam újraindítása előtt kicsúszott a pályáról.

Verstappen élen állt a versenyen, amikor a Valtteri Bottas és George Russell balesete miatt megszakított futamot gördülőrajttal indították újra.

Verstappen a repülőrajtra készülve melegítette abroncsait, az első Rivazzában azonban elveszítette uralmát az autója felett, a fűre csúszott és kis híján megpördült.

A holland vissza tudott evickélni a pályára, és a pár pillanattal később újraindított versenyt megnyerte.

A vasárnapi futam után a 3. helyen befutó Lando Norris azt mondta, nem érti, Charles Leclerc a kérdéses pillanatban miért nem próbálta megelőzni Verstappent, hiszen erre a szabályok lehetőséget adtak volna.

Leclerc a leintés után azt mondta, fontolgatta, hogy elment a holland mellett, de minden nagyon gyorsan történt.

„Fontolgattam egy ponton, viszont ugyanakkor el is emeltem a lábam a gázról. Utólag visszanézve az esetet szerintem jól döntöttem, mert azt hiszem, egy kerékkel végig a pályán volt” – mondta a Ferrari pilótája.

„Szóval visszavettem, már csak azért is, mert nem pördült meg teljesen. Szóval gondolkodtam rajta, de túl késő volt, és már vissza is tért elém a pályára.”

Norris egyébként a futam után azt mondta: „Remekül láttam az egészet, mókás volt! Szerintem Charles elmehetett volna mellette.”

„Max elveszítette a kontrollt, balra csúszott, Charles pedig nem taposhat a fékbe, és nem állhat meg. Egy ponton el kell mennie Max mellett… Nem tudom, talán az illetékeseket kellene megkérdezni, hogy mi is a szabály…”

„Ha én lettem volna a 2. helyen, szerintem lecsapok a lehetőségre, hiszen győzelmi esélyeim lettek volna. Szóval megérte volna a kockázatot.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!