Friss hírek

Leclerc elárulta, miért nem inspirálódik Hamilton és Verstappen tavalyi párharcából

Nem kíván inspirációt meríteni Lewis Hamilton és Max Verstappen tavalyi párharcából a Ferrari monacói versenyzője, Charles Leclerc, aki az idei bajnokság első két futamán kiélezett csatát vívott a Red Bull bajnoki címvédőjével.

A 2021-es idény a Forma-1 történetének egyik legizgalmasabb küzdelmét hozta: Hamilton és Verstappen az utolsó versenyig csatáztak a bajnoki címért, a trófeát pedig végül a holland pilóta zsebelte meg. Úgy tűnik, Verstappen idén is esélyes lesz a világbajnoki címre, eddigi legfőbb kihívója azonban nem Hamilton, hanem a Ferrari ifjú titánja, Charles Leclerc volt.

A fiatal pilóta negyedik szezonját tölti a Ferrarinál, jelenleg pedig élen áll a bajnoki pontversenyben, miután Bahreinben győzött, Dzsiddában pedig a 2. helyen ért célba. Leclerc azt mondja, nem próbál ötleteket meríteni Verstappen tavalyi, Hamilton elleni csatáiból, inkább saját tapasztalataiból építkezik.

„Ami azt illeti, nem láttam olyan sokat ezekből a küzdelmekből, csak néhány versenyt néztem meg” – mondta a Ferrari vb-éllovasa. „Szerintem többet tanultam a saját tapasztalataimból. Minden versenyzőnek megvan a saját vezetési stílusa, nekem is megvan a magamé.”

Leclerc ötödik szezonját tölti a Forma-1-ben, Verstappen pedig nem ismeretlen ellenfél számára, hiszen már a gokartos időkben is csatázhatott a hollanddal. Kettejük küzdelmét a múlt hétvégi, szaúdi verseny után „keménynek, de fairnek” írta le, és ennek szellemében akarja folytatni az idei párharcot.

„Azt gondolom, elég erős vagyok a kerék a kerék elleni küzdelmekben, és mindig próbálok jobb lenni” – folytatta a monacói. „Maxot jól ismerem, már a gokartos időktől kezdve volt néhány küzdelmünk, együtt nőttünk fel, ami szerintem segített is bennünket a fejlődésben. Ahogy mondtam, én többet tanulok a saját tapasztalataimból, mint mások versenyzését figyelve.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!