Leclerc elárulta, miért siettette Vettelt az időmérőn

Fotó: Scuderia Ferrari
Charles Leclerc, Ferrari, French GP Le Castellet, Paul Ricard
A Ferrari ifjú versenyzője, Charles Leclerc elárulta, azért siettette a csapatrádión keresztül csapattársát, Sebastian Vettelt, mert félt attól, hogy nem marad ideje mért kört futni a kvalifikáción.

Leclerc a rádión keresztül kétszer is szólt mérnökének, csipkedje magát az előtte autózó Vettel, hogy nagyobb különbség lehessen közöttük a mért kör során, a monacói azonban az időmérő után elárulta, csapattársa nem hátráltatta őt a kvalifikáción.

„Nem, egyáltalán nem. Csak azért kértem kétszer is – pontosan nem emlékszem, hogy mikor –, mert nagyon szűkös volt az idő eljutni a célvonalig. Ezért is kértem a csapatot, hogy szóljanak Sebnek, hogy nyomja, mert szorosan fogunk csak felérni – ez volt az egyetlen ok. De nem, természetesen nem hátráltatta az időmérőmet.”

Leclerc az időmérő után megjegyezte, nem érti, miért veszítettek olyan sok időt a Paul Ricard versenypálya utolsó szektorában.

„Szerintem az általános tapadásról lehet szó a kanyarokban. Az egyenesekben elég gyorsak voltunk, de a kanyarokban kicsit jobban küszködtünk. Ezen a hétvégén van valami érdekes dolog, amit nem teljesen értünk még.”

„Az első és második szektorban nem vagyunk annyira lemaradva, vagy legalábbis nem voltunk a három szabadedzés során. De a harmadik szektorban nagyon sokat veszítünk – itt veszítjük a legtöbbet. Dolgoznunk kell ezen, meg kell értenünk, mi a gond.”

Leclerc a két Mercedes mögött végül a 3. rajtkockát csípte el, és elmondása szerint elégedett saját teljesítményével.

„Teljes mértékben tisztában voltam azzal, hogy az elmúlt nagydíjakon a gyenge pontom az volt, hogy megfelelően belőjem az autót a Q3-ra – szóval dolgoztam ezen, és örömmel látom a fejlődést.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!