Leclerc elárulta, milyen volt az új Ferrari bejáratása - F1VILÁG.HU

Leclerc elárulta, milyen volt az új Ferrari bejáratása

HIRDETÉS
Pénzfeldobással döntött a Ferrari új csapatfőnöke arról, melyik versenyzőjük vezetheti először a csapat kedden bemutatott új versenyautóját.
Ferrari launch SF-23

Az SF-23-as kódjelű versenygépről Maranellóban rántották le a leplet, pillanatokkal a bemutatást követően pedig Charles Leclerc már ki is próbálhatta azt a Ferrari házi tesztpályáján, Fioranóban. A Forma-1 szabályai szerint legfeljebb 15 km-t tehetett meg vele a csapat, Leclerc azonban azt mondja, simán ment a bejáratás.

„Az első kilométerek ezzel az új projekttel különlegesek azok után, hogy olyan sok kilométert megtettem vele a szimulátorban” – mondta a fiatal versenyző. „Szóval minden simán ment.”

„Két kör alatt nyilván nehéz belemenni a részletekbe, de már adtam visszajelzéseket a mérnököknek akkor is, amikor az autóban ültem. Az autó szépen, simán ment, szóval minden remekül alakult.”

Arról, hogy ki vezetheti először a Ferrari autóját, a csapat új főnöke, Fred Vasseur döntött – méghozzá pénzfeldobással. Az egyezség szerint az, aki először ül autóba, két kört tehet meg vele, a „vesztesnek” viszont három kör jut. A Ferrari egyébként holnap, azaz szerdán már filmforgatást tart az új masinával, melynek keretében 100 km-t pakolhat bele az SF-23-asba.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Leclerc elárulta, milyen volt az új Ferrari bejáratása
Az F1-es Kínai Nagydíj sprintfutamának rajtrácsa
Gumielőnyben lehet a Ferrari a szombati sprintfutamon
Sainz már most tudja, min akar változtatni az autón az időmérőre
Ötszörös pénzt fizet a fogadóiroda Norris sprintgyőzelmére! (x)

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!