Leclerc elárulta, milyen volt új versenymérnökével dolgozni - F1VILÁG.HU

Leclerc elárulta, milyen volt új versenymérnökével dolgozni

HIRDETÉS
A hétvégi Emilia-Romagna Nagydíjon új versenymérnök dolgozott Charles Leclerc oldalán, a monacói versenyző pedig nagyon elégedett volt azzal, ahogy alakultak a dolgok Imolában.
LECLERC Charles (mco), Scuderia Ferrari SF-24, portrait during the Formula 1 MSC Cruises Gran Premio del Made in Italy e Dell’Emilia-Romagne 2024, 7th round of the 2024 Formula One World Championship from May 17 to 19, 2024 on the Autodromo Enzo e Dino Ferrari, in Imola, Italy - Photo DPPI

A Miami Nagydíj után derült ki, Leclerc eddigi versenymérnökét, Xavi Marcost áthelyezik a Ferrarin belül, így a 26 esztendős versenyző oldalán az imolai hétvégétől kezdődően Bryan Bozzi dolgozik. Leclerc Olaszországban egy 3. helyet szállított a Ferrarinak, a verseny után pedig megkérdezték arról, hogyan alakult a hétvége új versenymérnökével.

„Nagyon jól dolgozott!” — mondta elégedetten a monacói versenyző a média, köztük az F1VILÁG.HU képviselőinek Imolában. „Mindig nagyon nehéz, amikor változnak a dolgok, főleg a szezon közepén, mint ahogy történt az most is. Szóval sok új dolog volt, amiben fel kellett vennie a tempót.”

Mivel mostanáig Bozzi volt Leclerc teljesítménymérnöke, ebben a pozícióban egy új szakember segítette a monacói pilótát — Johannes Hatz, aki eddig a Ferrari maranellói központjában tevékenykedett.

„Ott volt nekem Johannes is, aki a teljesítménymérnököm lett, ő új a pályán. Szóval volt két személy a csapatomban, akik újak voltak a pozíciójukban, és ez elég nehéz volt kezdetben. De valójában hihetetlen munkát végeztek, és nagyon jól ment.”

„Most dolgozni fogunk még ezen, megpróbálunk még jobbak lenni — de nagyon jól alakult a kezdés.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!