Leclerc elárulta, mit tanulna el mihamarabb Vetteltől

A Ferrari ifjú versenyzője, Charles Leclerc az F1VILÁG.HU kérdésére elárulta, amióta megérkezett az olasz istállóhoz, igyekszik nagyon odafigyelni csapattársára, Sebastian Vettelre, a négyszeres világbajnoknak ugyanis tökéletes megérzései vannak a versenyautóval kapcsolatban.

Leclerc tavaly a Sauber színeiben mutatkozott be az F1-ben, idén pedig már a Ferrari versenyzőjeként bizonyíthat.

Bár nyernie mindezidáig nem sikerült, a győzelemhez többször közel került – és csapattársánál, a négyszeres világbajnok Vettelnél az év első felében meggyőzőbb formát mutatott.

Hirdetés
 

Leclerc mindazonáltal az F1VILÁG.HU-nak nyilatkozva a Hungaroringen azt mondta, sokat kell még tanulnia, ebben pedig Vettel nagy segítségére van.

Amikor a 21 esztendős versenyzőt arról kérdeztük, mi az, amit megtanult, vagy legalábbis igyekszik megtanulni Vetteltől, Leclerc így felelt:

„Azt, hogy mennyire precíz minden olyan dologgal kapcsolatban, amit érez az autóban” – mondta lapunknak a Ferrari monacói versenyzője.

„Ez kétségkívül olyasvalami, amire igyekeztem odafigyelni már az első alkalmakkor is egy-egy edzés vagy verseny után a meetingeken. Ez is azon dolgok közé tartozik, melyekben nekem még fejlődnöm kell.”

Leclerc hozzátette, kétségkívül csalódott volt, hogy saját hibája miatt kiesett a múlt hétvégi Német Nagydíjon, ám hamar túltette magát a történteken.

„Baku után egyáltalán nem olyan voltam, mint most. Az egy sokkal nagyobb hiba volt. Hockenheimben a következmények nyilván nagyobbak voltak, mint Bakuban, mert itt nem szereztünk végül pontot.”

„A körülmények viszont nagyon-nagyon rosszak voltak az utolsó két kanyarban, ahol újra rákezdett az eső. Ez persze nem kifogás, tanulnom kell ebből, viszont a körülmények sokkal-sokkal nehezebbek voltak.”

„Természetesen mindig alaposan kielemzem a hibáimat, és ezt rögtön a verseny után megtettem. Megnéztem, hogy mit csináltam rosszul. Vannak dolgok, amiket egy kicsit csinálhattam volna jobban, de alapvetően nehéz volt tudni, hogy érkezik újra az eső. Ráadásul az volt az első köröm a slickekkel, szóval viszonylag könnyen megemésztettem, ami történt.”

Leclerc hozzátette, úgy érzi, remekül együtt tud dolgozni a Ferrari csapatával, és a nyomást is jól tudja kezelni.

„A nyomást nemigen érzem. Nyilván a Ferrari versenyzőjének lenni egy álom megvalósulása, de egyúttal sokkal több munkával is jár. Az embernek olyan keményen kell dolgoznia, amennyire csak tud. Rengeteg ember dolgozik egy topcsapatnál, és meg kell tanulni, hogyan dolgozz együtt ennyi emberrel. Én egy kisebb csapattól érkeztem, és ez jelentette a legnagyobb kihívást.”

A száguldó cirkusz mezőnye ezen a hétvégén a Hungaroringen vendégeskedik, az F1VILÁG.HU csapata pedig a helyszínről számol be a Magyar Nagydíj eseményeiről! Weboldalunk mellett érdemes figyelemmel kísérni Facebook-oldalunkat is, de természetesen elérhetőek vagyunk az Instagramon is!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!