Friss hírek

Leclerc elárulta, mit vár a Ferrari új motorjától Szocsiban

A hétvégi Orosz Nagydíjon már a Ferrari vadonatúj erőforrását használhatja Charles Leclerc, a monacói versenyző azonban azt mondja, olyan komoly előrelépésre nem kell számítani.

A napokban derült ki, a monacói versenyző Szocsiban megkapja a Scuderia legújabb hibrid rendszerét. Mivel a csapat már az idei negyedik erőforrást építi autójába, Leclerc a mezőny végéről vág majd neki a vasárnapi versenynek.

A Ferrarinál azt mondják, azért is vetik be már most az új erőforrást, hogy tapasztalatokat gyűjtsenek 2022-re.

„Papíron egy kicsit jobb” – mondta Leclerc csütörtökön, amikor az új erőforrásról kérdezték.

„Nyilvánvaló, hogy ha van valami, ami egy kicsit jobb, azt megpróbáljuk pályára vinni. Szóval arra számítunk, hogy egy kicsit jobbak leszünk. Nagy-nagy változásra viszont nem számítunk, de mindenképp olyasvalamiről van szó, ami a jó irányba halad.”

A Ferrari tavaly története egyik leggyengébb F1-es idényét produkálta, az idei szezonra azonban sikerült jelentős fejlődést elérni.

„Más érzés. Már az első versenytől kezdve több magabiztosságot éreztem ezzel az autóval” – mondta Leclerc. „A teljesítményünk összességében jobb. Sokkal következetesebbek is vagyunk, mint tavaly.”

„Jó ezt látni, és egyúttal azt is megmutatja, hogy helyes irányba haladunk. Az út persze még nagyon-nagyon hosszú, amíg elérjük céljainkat, ami természetesen az, hogy ismét a világbajnoki címért harcoljunk. De határozottan remek fejlődést értünk el tavalyhoz képest. Most folytatnunk kell a munkát ebbe az irányba.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!