Leclerc elárulta, mitől javult fel a Ferrari az elmúlt időszakban - F1VILÁG.HU

Leclerc elárulta, mitől javult fel a Ferrari az elmúlt időszakban

Sikerült jobban kiismerni a Ferrari autóját, ennek köszönhető az olasz csapat elmúlt időszakban látott formajavulása – mondja a csapat ifjú versenyzője, Charles Leclerc, aki abban bízik, ezen a hétvégén is esélyük lesz arra, hogy az élen harcoljanak.

A Ferrari a legutóbbi versenyhétvégéken igazán jó formát tudott mutatni, Carlos Sainz révén pedig a Red Bull botlását kihasználva győzött is Szingapúrban. Az olasz istálló pedig továbbra is kőkeményen dolgozik azon, hogy minél jobban megértse az idei, SF-23-as kódjelű versenyautót, hogy a tanultakat felhasználva egy ütőképesebb konstrukcióval állhasson rajthoz.

A további fejlődés jegyében vitték pályára a maranellóiak azt az új padlólemezt is, mely Leclerc szerint a várt módon teljesített a Forma-1-es Japán Nagydíj pénteki nyitónapján.

„Azt hozta, amit vártunk tőle, hozott némi következetességet, amit jó látni. Azt nem gondolom, hogy a teljesítményen olyan sokat javított, de majd meglátjuk, tovább ismerkedünk az autóval, a legutóbbi két-három versenyen rengeteget tanultunk, most pedig jól össze kell raknunk mindent. Ezt sikerült megtenni Szingapúrban, és itt is meg kell tennünk” – mondta a monacói versenyző.

„A Red Bull viszont rendkívül gyorsnak tűnik ezen a hétvégén, viszont nem gondolom, hogy annyira le lennénk maradva.”

A Forma-1 csapatai pénteken kipróbálhatták a Pirelli prototípusgumijait is – egészen pontosan azt a C2-es keveréket, amit az olasz gyártó 2024-ben tervez bevetni.

„Ez egy kicsit változtatott a futástervünkön, egy kicsit többet köröztünk, ami mindig jó, másrészt viszont nem sikerült annyira ráérezni ezekre a gumikra. Az első edzésen használtuk először ezeket az abroncsokat, és a nyers pályán nehéz volt kiismerni őket” – folytatta Leclerc.

Leclerc a 2. legjobb köridőt futotta pénteken – Fotó: Suzuka Circuit

Bár a Ferrarinál arra számítottak, Szuzukában nem lesznek túlzottan ütőképesek, az első edzésnap alapján mégis úgy tűnik, jó esélyük lesz a dobogóra, Leclerc ugyanis Max Verstappen mögött, a 2. legjobb időt futotta. Arra a kérdésre, hogy minek köszönhető az, hogy egyre több típusú pályán tudnak ütőképesebbek lenni, Leclerc így felelt: „Szerintem az autó megértése miatt. Sokkal jobban értjük az autónkat, mint Zandvoort előtt, ez pedig sokat segít.”

„Minden nagyon szoros, közel van a McLaren és a Mercedes is, ha tehát megfelelő tartományban tudjuk használni az autónkat, akkor előre tudunk kerülni. Ez az, amit sikerült megtennünk a legutóbbi néhány versenyen, és ez lesz a cél szombaton is. De még ha mindent tökéletesen is csinálunk ezen a hétvégén, szerintem a Red Bull akkor is erősebb lesz nálunk.”

„A mai nap számomra is egy kicsit jobban alakult, a legutóbbi néhány versenyhétvégén küszködtem egy kicsit az egyensúllyal, most viszont változtattam egy kicsit a vezetési stílusomon, és az autó is elindult egy kicsit felém, szóval jobbak lettek az érzéseim. De ez még csak a nyitónap volt, tovább kell nyomnunk, és remélhetőleg szombaton egy újabb lépést tudunk megtenni előre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!