Leclerc elárulta, mivel volt nehéz megbirkózni 2022-ben – F1VILÁG.HU

Leclerc elárulta, mivel volt nehéz megbirkózni 2022-ben

HIRDETÉS
A Ferrari versenyzője, Charles Leclerc elismerte, nem volt könnyű megbirkózni azzal a ténnyel, hogy a Ferrari az év során az időmérőn remekelt, a versenyeken viszont közel sem tudott olyan jó teljesítményt nyújtani.
Charles Leclerc, Monaco Grand Prix 2022, Monte Carlo, Ferrari

A monacói versenyző az elmúlt idényben összesen 9 rajtelsőséget szerzett, miközben a világbajnok Max Verstappen 8 alkalommal tudott a pole-ból rajtolni a versenyeken. Miközben azonban a holland rekordot jelentő 15 futamot nyert meg, Leclerc mindössze 3 alkalommal tudott felállni a dobogó legfelső fokára. A Ferrari nemcsak a gyengébb versenytempó miatt küszködött a futamokon, hanem egyéni- és csapathibák, taktikai baklövések és megbízhatósági problémák is hátráltatták az olasz istállót.

„Nyilván nem volt egyszerű megbirkózni ezzel” – ismerte el Leclerc. „Másfelől viszont az embernek őszintének kell lennie önmagával szemben, és azt a csomagot kell maximalizálnia, ami a rendelkezésére áll. A 2022-es szezon során egyszerűen küszködtünk a versenyeken, vagy legalábbis úgy tűnt, a Red Bull előre tudott lépni a futamokon, miközben nekünk ez egyelőre nem sikerült.”

A 25 esztendős versenyző abban bízik, a következő szezonban sikerül orvosolniuk a 2022-ben felmerült gondokat, így újra esélyük lehet a világbajnoki címre.

„Foglalkozunk ezekkel, és remélem, hogy nagyon hamar meg is tudjuk tenni a következő lépést” – mondta. „A stratégiában és a kommunikációban már láttam a fejlődést, szerintem javulunk ezen a téren. Ami a gumikezelést illeti, még van tennivaló.”

A Ferrari február 14-én mutatja majd be 2023-as versenyautóját a nagyközönségnek.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!