Leclerc elárulta, ő miért nem fog letérdelni az F1-es verseny előtt

GP AUSTRIA F1/2020 - SABATO 04/07/2020 credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
Miközben teljes mértékben kiáll a rasszizmus elleni küzdelem mellett, Charles Leclerc, a Ferrari ifjú titánja elárulta, ő nem fog letérdelni a 2020-as Forma-1-es idény első versenye, az Osztrák Nagydíj előtt.

A szezonnyitó hétvégét az egyenlőség jegyében rendezik meg Spielbergben, a Forma-1-es versenyzők érdekvédelmi szervezete pedig a minap bejelentette, a pilóták egységesen kiállnak majd a rasszizmus elleni küzdelem mellett.

Főleg a mezőny egyetlen színesbőrű versenyzője, Lewis Hamilton az, aki az elmúlt időszakban nagy hangsúlyt fektetett az egyenjogúság hirdetésére, és abban bízik, a spielbergi futam előtt a mezőny számos tagja térdepléssel fejezi majd ki szolidaritását.

Arról viszont már az elmúlt napokban is lehetett hallani, nem minden versenyző szeretne ilyen formális gesztusokat tenni, Charles Leclerc pedig vasárnap megerősítette, bár teljes mértékben támogatja a rasszizmus elleni küzdelmet, nem fog letérdelni.

„Mind a 20 versenyző és csapataik egységesen kiállnak a rasszizmus és az előítéletek ellen, ugyanakkor támogatják a sokféleség, az egyenlőség és a befogadás elvét, mely mellett az FIA és a Forma-1 is elkötelezte magát” – írta a monacói közösségi oldalain.

„Úgy hiszem, hogy a tények, és a mindennapi életben való viselkedésünk jobban számít, mint azok a formális gesztusok, melyek bizonyos országokban vitásak lehetnek.”

„Én nem fogok letérdelni, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy kevésbé vagyok elkötelezett a rasszizmus ellen, mint mások.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Barcelonában!