Friss hírek

Leclerc elégedett, jó irányba halad a Ferrari

Az 5. helyen zárta a Forma-1-es Emilia Romagna Nagydíjat a Ferrari ifjú versenyzője, Charles Leclerc. A monacói elárulta, elégedett az eredménnyel, főleg azért, mert nagyon tartottak a Pirelli lágy abroncsaitól.

Leclerc a 7. helyről vágott neki az imolai futamnak, ám sikerült következetes versenyt futnia, és végül két pozícióval előkelőbb helyen ért célba vasárnap.

A monacói tehetség azt mondja, a futam előtt tartottak attól, hogy mennyire tudják majd tartani a lépést a lágy gumikkal, végül azonban jobban alakultak a dolgok, mint várták.

Arra a kérdésre, hogy elégedett-e azzal, ahogyan alakult számára a verseny, a monacói így felelt: „Igen, igen, igen.”

„Meglehetősen elégedett vagyok. Ha a verseny előtt azt mondják nekem, hogy az 5. helyen érek célba, akkor boldogan elfogadtam volna, mert nagyon aggódtunk a lágy gumis tempónk miatt, főleg a verseny kezdete után.”

„És ez végül jobban sikerült, mint vártuk, a vége felé szerintem egy kicsit gyorsabbak is voltunk, mint Daniel [Ricciardo]. Szóval egészen jól bántunk ezekkel a gumikkal.”

„Visszatekintve persze úgy gondolom, voltak dolgok, amiket jobban csinálhattunk volna, tovább kint maradhattam volna például azokkal a lágy gumikkal az első etapban. De ez van, a versenynek vége, és ahogy mondtam, kellemes meglepetés volt, hogy harcolni tudtunk, elégedett vagyok ezzel az 5. hellyel.”

Leclerc hozzátette, bár nehéz idényt teljesítenek a Forma-1-ben, úgy érzi, a jó irányba haladnak.

„Szerintem ez a legnagyobb pozitívuma az elmúlt 3-4 hétvégének. Kisebb lépéseket teszünk meg folyamatosan, de mindig a helyes irányba. Valahányszor problémába ütközünk, kielemezzük azt, és a következő versenyre sikerült javítanunk rajta. És jó jel a jövőre nézve az, hogy egy problémát kielemezve előre tudunk lépni.”

„Persze ugyanígy kell tovább folytatnunk, hosszú út áll még előttünk, például, ha a Mercedes teljesítményét nézzük.”

A fiatal pilóta a Sky Sports F1 televíziónak nyilatkozva arról is beszélt, ő maga is megpróbál folyamatosan javulni.

„Próbálom hajtani magam folyamatosan. És ugyanazt csinálom egyébként az autóban én is: kielemzem a vezetésemet, keresem a lehetőségét annak, hogy jobban csináljam a dolgokat.”

A jövő évvel kapcsolatban Leclerc kifejtette, bízik abban, hogy sikerül elegendő mértékben javítaniuk az autón ahhoz, hogy előkelőbb helyekért csatázzanak.

„Eléggé korlátozottak a lehetőségeink a következő szezonra vonatkozóan, de ha jól használjuk ki ezeket, akkor a fejlesztéseink elég jók lehetnek ahhoz, hogy jobb helyekért harcoljunk.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!