Leclerc: Eleinte aggódtam, de aztán feljavultunk - F1VILÁG.HU

Leclerc: Eleinte aggódtam, de aztán feljavultunk

HIRDETÉS
Közel volt idei nyolcadik pole-pozíciójához Charles Leclerc a Holland Nagydíj időmérőjén, de nem bánkódik amiatt, hogy Max Verstappen a legvégén megelőzte, lelkesítően hat ugyanis számára, hogy a Ferrari sokkal jobban működik, mint egy héttel ezelőtt.
Charles Leclerc Ferrari

A zandvoorti Q1 és Q2 során nem tűnt úgy, hogy a Ferrari képes lehet harcba szállni a rajtelsőségért, inkább Lewis Hamilton Mercedese látszott Verstappen legközelebbi kihívójának, ám az utolsó szakaszban mégis Leclerc volt az, aki fel tudta venni a versenyt a Red Bull pilótájával. A monacói az első gyorskörök után a tabella élén állt, és a második menete során is javított, de a hollandnak 21 ezreddel így is sikerült legyőznie őt.

A Ferrari elmúlt héten Spában látott lemaradása után azonban Leclerc-t lelkesíti, hogy most újra azonos szinten vannak a mindkét bajnokságot fölényesen vezető csapattal.

„Nagyon-nagyon szoros volt, Max remek kört ért el a végén. Az autónk fokozatosan vált egyre jobbá az időmérő során. Eleinte eléggé aggódtam, mert Max használt gumikon is sokkal gyorsabb volt nálunk, de a Q3-ra az autónk egész jó összeállt, és sikerült megfutnom azt a kört, ami végül a második helyre lett elég” – fogalmazott Leclerc az időmérő után.

Az elmúlt hétvégéhez képest is sokkal erősebbek vagyunk, amit jó látni. A versenytempónk is elég jónak tűnik, de az biztos, hogy szoros lesz a csata a Red Bull-lal. Mindenekelőtt egy jó rajtra lesz szükségem, utána majd meglátjuk.”

Bár Verstappent aligha lesz könnyű megállítani hazai pályáján, csapatszinten a Ferrari várhatja jobb helyzetből a vasárnapi rajtot, hiszen Carlos Sainz tudott harmadik helyre kvalifikálni, míg az időmérő végén megpördülő Sergio Perez csak ötödik lett a másik energiaitalos autóval.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!