Friss hírek

Leclerc: Életem egyik legjobb F1-es teljesítménye!

Charles Leclerc úgy érzi, élete egyik legjobb Forma-1-es teljesítményét nyújtotta a Stájer Nagydíjon, miután a mezőny végéről felzárkózva a 7. helyen ért célba.

Leclerc a 7. pozícióból kezdhette meg a Stájer Nagydíjat, ám a rajtot követően összeakadt Pierre Gaslyval, emiatt defektet kapott, és a bokszba kellett hajtania kerékcserére. A monacói így a 17. helyre esett vissza, innen kellett felzárkóznia, ami egészen jól sikerült számára: a Ferrari pilótája csapattársa, Carlos Sainz mögött a 7. helyen ért célba. 

Leclerc számos csatát vívott a versenyen, így a nézők őt szavazták meg a nap versenyzőjének is.

„Ha megnézzük az első kört, ez egy hihetetlen verseny volt számunkra” – mondta Leclerc a Sky televíziónak. „Hihetetlen gyorsak voltunk, de nyilván az első kör megakadályozott bennünket abban, hogy valami sokkal-sokkal-sokkal jobbat vigyünk véghez ma.”

„Ez egy nagy lehetőség volt. Hihetetlen volt a tempó. Valószínűleg az egyik legjobb F1-es teljesítményemet nyújtottam ma, az első kört leszámítva.”

Leclerc szerint ígéretes volt a mai tempójuk, így alig várja, hogy jövő héten újra pályára gurulhassanak a Red Bull Ringen. 

„Nyilván nagyon várom a következő hétvégét. A mai nap nagyon-nagyon különleges volt. Hosszú ideje nem volt ilyen a versenytempónk. Jó volt látni ezt.”

Hogy pontosan mi történt az első kanyarban, arról a futam után Leclerc még nem tudott nyilatkozni. 

„Őszintén szólva újra meg kell néznem a külső felvételeket. Fogalmam nincs, hogy Pierre ment-e kicsit balra és én jobbra, de azt hiszem, egy kicsit mindkettő történt egyszerre. Aztán végül összeértünk” – mondta. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!