Friss hírek

Leclerc elhunyt barátjának ajánlotta első F1-es győzelmét

Kiemelkedő teljesítményt nyújtva megszerezte Forma-1-es pályafutása első futamgyőzelmét Belgiumban Charles Leclerc. A monacói versenyző mégsem tudott felhőtlenül örülni diadalának Anthoine Hubert szombati halála miatt.

Hubert és Leclerc annak idején együtt kezdték gokartos pályafutásukat, és folyamatosan lépkedtek felfelé a szamárlétrán.

Leclerc végül eljutott az F1-ig, Hubert pedig a Forma-2-ben bizonyította tehetségét. A francia versenyző a szombati versenyen súlyos balesetet szenvedett, és végül belehalt sérüléseibe.

Leclerc vasárnapi győzelmet után azt mondta, nem tud felhőtlenül örülni a szombaton történtek miatt.

„Egyfelől gyerekkori álmom vált most valóra. Másfelől viszont nagyon nehéz hétvége volt ez a szombaton történtek után. Mindenekelőtt egy barátot veszítettünk el. Nagyon nehezek az efféle helyzetek, és szeretném neki ajánlani ezt a győzelmet” – mondta a monacói tehetség.

„Együtt nőttünk fel. Ami azt illeti, az első versenyemet Anthoine-nal együtt futottam, amikor fiatalok voltunk. Ott volt Esteban [Ocon] és Pierre [Gasly] is. Nagyon sajnálatos, ami szombaton történt, szóval nem tudom teljesen kiélvezni első F1-es győzelmemet – de persze egy olyan emlék marad, amit örökre megőrzök.”

Bár Leclerc végig kontroll alatt tartotta a versenyt, a futam utolsó köreiben nagy nyomást helyezett rá az egyre közelebb kerülő Lewis Hamilton.

„Nagyon nehéz verseny volt. A vége egyáltalán nem volt könnyű. Lewis gyorsan zárkózott fel, szóval volt egy kis nyomás rajtam, de örülök, hogy magam mögött tudtam tartani.”

„Egy kicsit küszködtünk a gumikkal a vége felé, de sokkal elégedettebb voltam velük, mint Budapesten. Jobban tudtam kezelni az abroncsokat. A Mercedes gyors volt a versenyen, és erre számítottunk is. Összességében jó hétvégét zártunk a teljesítményt tekintve, hiszen meglett a pole és a győzelem is – szóval igazán elégedett vagyok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!