Leclerc elismerte, agresszívebben lépett fel Verstappen ellen - F1VILÁG.HU

Leclerc elismerte, agresszívebben lépett fel Verstappen ellen

HIRDETÉS
A Ferrari versenyzője, Charles Leclerc elismerte, ausztriai csörtéjük után agresszívabban lépett fel Max Verstappen ellen a múlt hétvégi Brit Nagydíjon.
NORTHAMPTON, ENGLAND - JULY 14: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB15 runs wide as he battles for track position with Charles Leclerc of Monaco driving the (16) Scuderia Ferrari SF90 during the F1 Grand Prix of Great Britain at Silverstone on July 14, 2019 in Northampton, England. (Photo by Charles Coates/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-1ZXUVU8QN2111 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //

A két versenyző a Red Bull Ringen ádáz küzdelmet vívott a győzelemért, Verstappen pedig végül egy agresszív manőverrel utasította maga mögé a monacóit. Az esetet a versenybírók is vizsgálták, a két autó ugyanis az előzés közben összeütközött, végül azonban nem büntették a hollandot, így az megtarthatta az elsőséget.

A két ifjú titán aztán Silverstone-ban is egymásnak feszült, Verstappen pedig a verseny után azt mondta, érezhető volt Leclercen, hogy még van benne tüske az Ausztriában történtek miatt.

Leclerc elismerte, keményebben lépett fel versenytársa ellen.

„Semmi személyes, de Ausztria után úgy voltam vele, hogyha a stewardok engedik, hogy így versenyezzünk, akkor én boldogan teszem” – mondta a monacói. „És így is tettem ezen a hétvégén.”

„Szóval semmi különös. Egyszerűen csak keményebben versenyeztem, mint általában, mert az utolsó két verseny alapján, vagy talán már egy kicsit előbb úgy éreztem, hogy a Forma-1 kemény versenyzést akar, és szerintem nekünk, versenyzőknek is erre kell törekednünk. Az efféle versenyzést élvezzük a legjobban, és én így versenyeztem.”

Leclerc azt mondja, soha nem élvezett még ennyire F1-es futamot, mint a múlt hétvégit.

„Nagyon nehéz volt. Jelenleg az időmérős tempónkkal erősek tudunk lenni, de a versenytempón még dolgoznunk kell. A Red Bull látszólag tovább életben tudja tartani az abroncsait, ezért is próbáltam olyan sokáig magam mögött tartani Maxet.”

„Az autóban ülve viszont vélhetően ez volt a legélvezetesebb versenyem, mióta elkezdtem F1-es szereplésem. Nagyon-nagyon élvezetes volt, nagyon kemény versenyzés végig a határokon, de a szabályok adta kereteken belül, és nagyon élveztem ezt a küzdelmet.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!