Friss hírek

Leclerc elismerte, fél attól, hogy megsérült a Ferrari váltója

Forma-1-es pályafutása 8. rajtelsőségét szerezte hazai pályán, Monte-Carlóban a Ferrari versenyzője, Charles Leclerc, a monacói pilóta mégsem várhatja nyugodtan a vasárnapi versenyt.

Leclerc ugyanis a szombati időmérő edzés utolsó perceiben – miközben az élen állt – a falnak csapta versenyautóját, ami miatt piros zászlóval le is intették a kvalifikációt.

A balesetben a Ferrari versenyautója csúnyán összetört, Leclerc pedig az időmérő után elismerte, emiatt csalódott egy kicsit.

„Kár, hogy a falban fejeztem meg – így nem ugyanaz” – mondta Leclerc, aki a rajtelsőségnek persze örül, főleg úgy, hogy utoljára 2019-ben, a Mexikói Nagydíjon rajtolt az élről.

„Hihetetlenül elégedett vagyok az első mért körömmel. Az első kanyar elég nehéz volt, nem sikerült túl jól, de a második- és harmadik szektort sikerült eltalálni, és nagyon-nagyon boldog vagyok, hogy a pole-ból indulhatok.”

A balesettel kapcsolatban a monacói bevallotta, egy kicsit aggódik amiatt, hogy megsérült autójának váltója.

„Aggódom, de majd meglátjuk” – mondta az ezzel kapcsolatos kérdésre.

Amennyiben Leclerc váltócsere miatt esetleg büntetést kap, úgy Max Verstappen rajtolhat a pole-ból – aki a baleset után meglengetett piros zászlók után értelemszerűen nem tudott mért kört futni.

Leclerc az időmérő utáni sajtótájékoztatón azt mondta, természetesen nem szándékosan akadályozta ellenfeleit.

„Ha szándékos lett volna, akkor nem ennyire csapom oda!” – mondta viccelődve. „Viszont most aggódom az autó hátulja miatt. Remélem, hogy rendben lesz, de most nem tűnik annyira okénak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!