Leclerc elismerte, túl optimista volt Isztambulban - F1VILÁG.HU

Leclerc elismerte, túl optimista volt Isztambulban

Tanulni fog a Török Nagydíj utolsó körében elkövetett hibájából a Ferrari ifjú titánja, Charles Leclerc. A monacói versenyző elismerte, túl optimistán próbálkozott az előzéssel az isztambuli futam hajrájában, emiatt pedig bukta a dobogós eredményt.
GP BAHRAIN  F1/2020 -  GIOVEDÌ 26/11/2020   
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc

Leclerc a törökországi verseny utolsó körében keményen támadta a 2. helyen haladó Sergio Perezt, az utolsó előtti kanyarban pedig meg is próbálkozott az előzéssel, ám túl mélyet fékezett, emiatt pedig a dobogós eredménytől is kénytelen volt elbúcsúzni, a mögötte érkező Sebastian Vettel ugyanis kihasználta hibáját, és megelőzte őt.

A verseny leintése után Leclerc nagyon dühös volt magára, és érthető módon rendkívül csalódottan nyilatkozott.

A Bahreini Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján a Ferrari versenyzője elismerte, nagyot hibázott.

„Visszatekintve két dolgot lehet megemlíteni. Az egyik, hogy túl optimista voltam, és feltehetően elvétettem a fékpontot. Nem sokkal, de ahhoz épp elég volt, hogy ne tudjam bevenni a kanyart” – magyarázta.

„Emellett pedig az autó is nagyon-nagyon piszkos volt, szóval próbáltam nézni a tükröket, de nem láttam semmit magam mögött. De mindegy is, a lényeg, hogy jobban oda kellett volna figyelnem, és szerintem a fékponton már eleve Sergio előtt voltam.”

„De ez van. Megtörténik. Tanulni fogok belőle, és remélhetőleg nem fordul elő ismét.”

A Ferrari egyébként a 3. és 4. hellyel értékes pontokat gyűjtött, így mindössze 6 pont a hátránya a Renault-val szemben a konstruktőri összetettben., a 3. helyet elfoglaló Racing Ponthoz képest viszont már 24 pont az olaszok lemaradása.

Leclerc elárulta, a konstruktőri bronzérem volt az istálló célja, ám jól tudják, nagyon nehéz dolguk lesz az év hátralévő három futamán.

„Ha reálisan nézzük, szerintem nagyon-nagyon nehéz lesz” – mondta a monacói.

Hirdetés

„Három tökéletes hétvégére lesz szükségünk. Szóval magunkra kell fókuszálnunk, aztán majd meglátjuk, hogy összejön-e, vagy sem. De úgy hiszem, nemcsak azon múlik majd, hogy mennyi munkát végzünk, hanem azon is, hogy mennyire tudunk következetesen dolgozni a következő három hétben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!