Friss hírek

Leclerc elmondta, hogyan készül a Ferrari a 2023-as szezonra

A Ferrari számára az idei Forma-1-es világbajnoki cím egyéni és konstruktőri szinten is elúszott, a csapat azonban sokat tanult az idei hibáiból. Leclerc és Sainz szerint jövőre sokkal jobb formában lehetnek.

Bár matematikailag még egyik Forma-1-es világbajnoki címet sem biztosította be a Red Bull és Max Verstappen, idén már senki sem számít arra, hogy Charles Leclerc és a Ferrari bármelyik fronton megelőzheti a riválisait. Öt futam még mindig hátravan az idei szezonból, amit a vörösök igyekeznek a saját javukra fordítani. Charles Leclerc szerint abban akarnak fejlődni, ami idén a legnagyobb gyengepontjuknak számított: a stratégiai döntésekben.

„Az utolsó néhány versenyt arra akarom használni, hogy jobbá váljunk a versenyek végrehajtásában. Úgy érzem, ezen a hétvégén sikerült ebben fejlődnünk. Jó irányba indultunk, de még javulnunk kell. Ebben a tekintetben elégedett vagyok, de persze a második helyezés frusztráló” – értékelte a saját szingapúri eredményét.

Hirdetés
 

A Ferrari csapatfőnöke, Miattia Binotto szerint az istálló stratégiai szempontból nagyszerű munkát végzett azzal, hogy Szingapúrban agresszív módszerrel próbálta visszaszerezni Sergio Pereztől a vezetést.

„Úgy gondolom, jó döntéseket hoztunk. Az elsők között váltottunk száraz pályás gumikra, amivel Perezt is kiállásra kényszerítettük. Ezzel akár a verseny végkimenetelét is megváltoztathattuk volna.”

Leclerc második és Carlos Sainz harmadik helyezésének köszönhetően a Ferrari a májusi Miami Nagydíj óta először szerzett dupla dobogós helyezést. Sainz szerint a csapat sokat tanult az idén elkövetett hibákból, az utolsó néhány futamon pedig még tovább erősödhet. Ezzel már a 2023-as szezonra készülnek.

„Jó hír, hogy mindkét fél jól végezte a dolgát. Még vannak területek, ahol véleményem szerint fejlődhetünk, de óriási léptékkel haladunk. Minden egyes helyzetből tanulunk. Ahogy Charles is mondta, az utolsó néhány versenyen nagyszerű lehetőségünk adódik arra, hogy jövőre még jobbak legyünk. Egyértelmű, hogy az autók és a pilóták hozzák a szintet. A helyzetek kihasználásában kell fejlődnünk” – fogalmazott a spanyol.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Leclerc elmondta, hogyan készül a Ferrari a 2023-as szezonra
A Red Bullt nem ijeszti meg a Mercedes felzárkózása
Eldőlt: Teltházas lesz a 2023-as Forma-1-es Magyar Nagydíj
Brown Binotto távozásáról: Egy F1-es csapat sikereinek kulcsa a stabilitás
Steiner: A 2023-as Ferrari-motor „bomba” lesz!
Az Aston Martinnál el vannak ájulva Alonsótól

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!