Ne maradj le! Kövesd a Spanyol Nagydíj eseményeit az F1Világ Paddockban!

  Friss hírek

Leclerc elmondta, miért kapcsolta ki a biztonsági övét Barcelonában

GP SPAGNA F1/2020 -  GIOVEDÌ 13/08/2020  09/08/2020  credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc
Charles Leclerc, a Ferrari versenyzője elmagyarázta, kiesése előtt miért hajtott a bokszba kikapcsolt biztonsági övvel a Spanyol Nagydíjon.

Keserű véget ért a Spanyol Nagydíj Leclerc számára, miután motorhiba miatt kiállni kényszerült a versenyből – mivel a gondok már korábban, a pályán jelentkeztek, Leclerc kikapcsolta biztonsági övét, mert azt gondolta, ki kell szállnia az autóból. Végül azonban tovább tudott menni a Ferrarival, és ugyan megpróbálta újra bekapcsolni az övét, ez nem sikerült teljesen.

„Egyszer kikapcsoltam az övet, amikor tudtam, hogy probléma van a motorral” – magyarázta Leclerc. „Nem gondoltam, hogy tovább fogok menni. Aztán visszakapcsoltam, amikor újra elindultam a pályán.”

„Mentem egy lassú kört, különösen azért, hogy tudjam, működik-e a motor rendesen, vagy nem. És aztán a második körömön, amikor elkezdtem nyomni, észrevettem, hogy a négy csat közül az egyik nincs bekapcsolva. Szóval mondtam a csapatnak, és azonnal megálltam.

A Ferrari fiatal tehetsége nem számít arra, hogy nagy előrelépést láthatnak a Belga Nagydíj hétvégéjén, azonban korábban is elmondta, hogy tartogathat meglepetéseket a spái aszfaltcsík, így reméli, hogy az elmúlt versenyhétvégi kiesés után jobb eredményt érhet el.

„Nem gondolom, hogy bármi különleges dolgot tudnánk itt tenni, mert alacsony leszorítóerőt igényel ez a pálya, így mindenki számára ugyanaz a helyzet” – mondta a monacói.

„Úgy gondolom, kicsit küszködni fogunk az első és a harmadik szektorban, de a második szektor még erős lehet a köridő szempontjából, és remélhetőleg ott tudunk egy kis előnyt szerezni az ellenfeleinkkel szemben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!