Leclerc: Előrébb is végezhettünk volna - F1VILÁG.HU

Leclerc: Előrébb is végezhettünk volna

HIRDETÉS
Charles Leclerc, a Ferrari versenyzője szerint ők voltak a legjobbak ma a középmezőnyben, Pierre Gasly azonban mégis előttük végzett a Holland Nagydíj versenyén.
CIRCUIT ZANDVOORT, NETHERLANDS - SEPTEMBER 04: Charles Leclerc, Ferrari SF21 during the Dutch GP at Circuit Zandvoort on Saturday September 04, 2021 in North Holland, Netherlands. (Photo by Mark Sutton / LAT Images)

A Ferrari pilótái, Leclerc az 5., míg Carlos Sainz a 7. helyen végzett a Holland Nagydíjon – a monacói szerint, ha a tiszta teljesítményükön múlik, akkor előrébb is végezhettek volna.

„Elég jó verseny volt számunkra. Tempó szempontjából erősek voltunk, de nagyon-nagyon nehéz volt két másodpercen belülre kerülni Pierre-hez képest, majd nem volt leszorítóerő, így nem tudtam ennél közelebb kerülni hozzá” – mondta a Ferrari pilótája a futamot követően.

„Teljesítmény szempontjából szerintem mi voltunk a legjobbak a középmezőnyben, de tegnap jobb munkát kellett volna végeznünk az időmérőn.”

Leclerc-ék az időmérő előtt elvégeztek egy beállítás-módosítást, ami ugyan a versenyükre közvetlenül nem volt hatással, azonban a kvalifikációs teljesítményükre igen.

„Nem, ez nem befolyásolt minket a versenyen, de az időmérőn igen. De ezen nem tudok változtatni, néha hibázunk, és ha a határig próbáljuk nyomni, akkor ezek a dolgok megtörténnek. Nem bánok semmit, de a 4. hely elérhető lett volna.”

Nagy riválisukhoz, a McLarenhez képest is jól szerepeltek a Ferrarik: Lando Norris csak a 10., Daniel Ricciardo pedig a 11. helyen zárt.

„Tudtuk, hogy ha a McLarennek rossz hétvégéje van, akkor nekünk mindkét autóval a pontszerző helyeken kell végeznünk, és pontosan ezt tettük ezen a hétvégén” – mondta Leclerc.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!