Friss hírek

Leclerc: Előrébb kell jutnunk az időmérőn, ha jó versenyt akarunk!

Muszáj lesz feljavulnia a Ferrari Forma-1-es csapatának a Magyar Nagydíj szombati időmérő edzésére, ha jó eredményt akar elérni a vasárnapi versenyen – mondja Charles Leclerc.

A Scuderia meglehetősen gyenge formát mutatott a hungaroringi nyitónapon: sem Leclerc, sem csapattársa, Carlos Sainz nem jutottak a top 10-be, csupán a 11. és 12. helyen zártak.

Leclerc azt reméli, a szombati időmérőn sikerül előrébb kerülniük, máskülönben nehéz verseny vár rájuk.

„Reméljük, hogy sikerül egy kicsit többet kihozni magunkból az időmérőn, mert utána nagyon nehéz lesz előznünk” – mondta a monacói versenyző.

„Szóval egy kicsit erősebbnek kell lennünk szombaton – főleg ezen a hétvégén. Ezért is fókuszálunk egy kicsit jobban a szombatra más versenyekhez képest.”

„Jó lenne, ha a hőmérséklet egy kicsit lecsökkenne anélkül, hogy eső jönne – az tökéletes lenne számunkra.”

A monacói pilóta ezzel együtt úgy érzi, elégedettek lehetnek a pénteken elvégzett munkával.

„Alapvetően jó napunk volt, elvégeztük a tervezett programunkat, és elégedett voltam azzal, ahogy az autóban éreztem magam. A körülmények változtak egy kicsit a második edzésre, de jó munkát végeztünk úgy az időmérő, mint a versenyszimuláció tekintetében.”

„Nagyon meleg volt ma, és mindenkinek alkalmazkodnia kellett a hősékhez az autóban. De a hőmérséklet sok mindent befolyásolhat, például a gumikezelést is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!