Leclerc először nyilatkozott a Hamilton-bejelentés óta: „Nem a 2. hely a célom!” - F1VILÁG.HU

Leclerc először nyilatkozott a Hamilton-bejelentés óta: „Nem a 2. hely a célom!”

Hiába Lewis Hamilton jövőbeli érkezése, Charles Leclerc továbbra is a világbajnoki címet tűzi ki célul a Ferrari Forma-1-es csapatával.

A monacói versenyző idén hatodik szezonját kezdi meg a patinás olasz istálló színeiben, tavaly azonban nem sikerült versenyt nyernie, így érthető módon abban reménykedik, idén ütőképesebb autóval állnak majd elő. A Ferrari kapcsán viszont az elmúlt hetekben elsősorban Lewis Hamilton miatt volt hangos a média, hiszen kiderült, a hétszeres világbajnok 2025-től az olasz csapatnál folytatja Leclerc csapattársaként.

Az olasz sajtóban a héten az a szóbeszéd járta, Leclerc csalódott volt a Ferrari döntése miatt, mivel nem tudott Hamilton szerződtetéséről akkor, amikor aláírta hosszú távú szerződését a csapattal. A monacói versenyző a Ferrari bejelentése óta először adott interjút — ebben nyoma sem látszott ennek a csalódottságnak, azt viszont leszögezte, nem elégszik meg a 2. hellyel.

„A bajnoki győzelem — ez az egyetlen célom” — mondta Leclerc a Daily Mail című lapnak adott interjújában. „Csak akkor vagyok boldog, ha nyerek, nem a 2. hely a célom.”

„Az embernek reális célokat is kell kitűznie, miközben mindig optimisták vagyunk, és próbáljuk a lehető legjobb munkát végezni. Mindannyian győzni akarunk, de ha megnézzük, hogy honnan is indulunk a tavalyi év után… A Red Bullnak nagy előnye volt. Szóval most amennyire csak lehet, csökkentenünk kell ezt a hátrányt.”

Leclerc beszélt arról is, a Ferraritól év végén távozó csapattárssal, Carlos Sainzcal remek a kapcsolata: „Nagyon különleges a kapcsolatunk. Nyilván a pályán kívül baráti a viszonyunk, remek pillanatokat éltünk meg együtt. Sok időt töltünk együtt. Carlost igazából többet látom, mint a saját családomat, hiszen 24 versenyünk lesz idén.”

A Ferrari február 13-án mutatja be 2024-es, SF-24-es kódjelű autóját a nagyközönségnek, Leclerc pedig saját bevallása szerint nagyon izgatottan várja már az új idényt.

„Nagyon izgatott vagyok, mivel rengeteg munka zajlik jelenleg. Már hónapokkal ezelőtt elkezdtük ennek az autónak a fejlesztését, először a szimulátorban, és aztán elkezdtük látni fizikai valójában is. A minap már láttam egészben — nem volt teljesen lefestve, de az első modellt volt szerencsém látni. És nagyon várom már, hogy a bemutató környékén először vezessem.”

„Sok a kérdőjel. Természetesen a versenypályán derül majd, hogy az, amit a virtuális világban és a szimulátorban éreztünk, visszaköszön-e a valóságban. Ha minden jól megy, igen.”

„A mai technológiával őrület, milyen közeli képet tud festeni a szimulátor, de lehetnek azért korrelációs gondok az évek során. Mindig próbálunk olyan közel kerülni a valósághoz, amennyire csak lehet, a srácok nagyszerű munkát végeztek, szóval biztos vagyok benne, hogy nagyon hasonló lesz az új autó, mint a szimulátorban.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!