Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Leclerc: Én mindent megtettem, de túl lassúak vagyunk…

A 8. pozícióban zárta a Ferrari 1000. Forma-1-es versenyét Mugellóban Charles Leclerc, a fiatal pilóta azonban természetesen nem elégedett, elmondása szerint ugyanis ő mindent megtett a jó eredmény érdekében.

Leclerc már az időmérő edzésen is remekelt a nehezen vezethető Ferrarival: az 5. rajtkockát csípte el, a vasárnapi Toszkán Nagydíj rajtja után pedig a 3. pozícióba verekedte előre magát.

Bár egy ideig tartani tudta helyét, végül folyamatosan csúszott hátra. A monacói a Kimi Räikkönen mögött, a 9. helyen fejezte be a futamot, az Alfa Romeo versenyzője azonban időbüntetést kapott, így Leclerc nyert egy pozíciót, és 4 pontot szerzett.

„Egyszerűen csak lassúak voltunk” – mondta a fiatal pilóta. „Nemigen van mit hozzátenni. Nem volt meg a tempónk.”

„A lehető legjobb helyzetbe hoztam magam, a két Mercedes pedig ellépett, szóval tiszta pályán autózhattam, de nagyon küszködtem az autóval.”

„Őszintén szólva dolgoznunk kell, és meg kell értenünk a dolgokat, mert bizonyos versenyhétvégéken nem vagyunk versenyképesek az időmérőn, a futamokon viszont nagyon gyorsak vagyunk – az idény elején ez volt a helyzet. Most viszont látszólag jó munkát végzünk az időmérőn, de az autóval rendkívüli módon küszködünk a futamon. Szóval nehéz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!