Leclerc: Ennél jobb eredményben nem reménykedhettünk! - F1VILÁG.HU

Leclerc: Ennél jobb eredményben nem reménykedhettünk!

HIRDETÉS
Remek teljesítménnyel rukkolt elő a Forma-1-es Brit Nagydíj pénteki időmérő edzésén Charles Leclerc, így a Ferrari ifjú titánja a 4. helyről kezdheti meg a ma délutáni sprintidőmérőt.
GP GRAN BRETAGNA F1/2021 - VENERDÌ 16/07/2021  Charles Leclerc
 credit: @Scuderia Ferrari Press Office

Az első helyről Lewis Hamilton rajtolhat majd a sprintfutamon, mögötte Max Verstappen és Valtteri Bottas végzett a 2. és 3. helyeken.

A Ferrari színeiben pedig remek teljesítményt nyújtott Charles Leclerc, aki végül 7 tizedmásodperccel maradt el a vb-címvédő Hamilton legjobb idejétől.

Leclerc azt mondja, a negyediknél jobb rajtpozícióban nem is reménykedhettek.

„Nagyon elégedett vagyok ezzel az eredménnyel” – fogalmazott a monacói tehetség.

„Az időmérő előtt nem sok felkészülési lehetőségünk volt, ez pedig egy kicsit megnehezítette a dolgunkat, de izgalmasabbá is tette! Jó munkát végeztünk, ki tudtuk hozni a legtöbbet az autóból.”

„Összességében magabiztosnak éreztem magam, főleg a Q1-ben. A Q2-ben nem voltam azon a szinten, amin szerettem volna, de sikerült visszanyernem az önbizalmam és a tempóm a Q3-ra, és így a 4. helyen végeztem.”

„Azt gondolom, ez volt a legjobb eredmény, amiben reménykedhettünk.”

Leclerc hozzátette, a szombati utolsó szabadedzéseken még megpróbálnak minél jobban felkészülni az F1 történetének első sprintidőmérőjére. 

„Ami a várakozásokat illeti, majd meglátjuk, mi lesz szombaton! Mindannyiunk számára ismeretlen lesz a sprintidőmérő. A második szabadedzést arra használjuk majd, hogy a lehető legjobban felkészüljünk, és mindent beleadunk majd, hogy a legjobb eredményt érjük el.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!