Friss hírek

Leclerc: Ennél jobbat nem is remélhettünk!

A 6. helyen ért célba a Forma-1-es Olasz Nagydíj szombati sprintkvalifikációján Charles Leclerc. A Ferrari versenyzője azt mondja, ennél jobb eredményben nemigen bízhattak.

Mivel a győztes Valtteri Bottast motorcsere miatt majd a mezőny végére sorolják vasárnap, a két Ferrari a harmadik rajtsorból kezdheti meg a monzai versenyt.

„Jól sikerült a sprintkvalifikáció, kihoztunk magunkból a legtöbbet, és a 6. és 7. helyeken végeztünk. Valtteri büntetése miatt mindketten előrelépünk még egy helyet, és a harmadik sorból rajtolhatunk, aminél jobbat nem is remélhettünk” – mondta Leclerc, aki abban bízik, képesek lesznek tartani a lépést az élmezőnnyel.

„Kemény versenyre számítok, mert riválisainknak egész hétvégén erős volt a tempója. A mi feladatunk az lesz, hogy a lehető legtöbb pontot begyűjtsük, ha pedig tökéletes versenyt futunk, nyomást gyakorolhatunk a négy elöl lévő autóra.”

„A gumikezelés lesz a kulcs vasárnap, főleg az első néhány körben, ahol keményen kell nyomni, és fennáll a degradáció kockázata. Hasznos adatokat gyűjtöttünk szombaton, és dolgozni fogunk azon, hogy a lehető legjobb első szárny-beállításokat válasszuk meg ezekre alapozva.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!