Leclerc: Ennél több nem volt az autóban... - F1VILÁG.HU

Leclerc: Ennél több nem volt az autóban…

HIRDETÉS
Nem tudott jó tempót futni a Pirelli kemény keverékű abroncsaival a vasárnapi Szaúd-arábiai Nagydíjon Charles Leclerc, a monacói azonban azt mondja, nem is nagyon tudtak volna többet kihozni a Ferrari autójából.
Charles Leclerc, Ferrari

Leclerc rajtbüntetése miatt csak a 12. helyről vágott neki a dzsiddai futamnak, és bár a verseny elején szépen felzárkózott, a biztonsági autó az ő szempontjából rosszkor érkezett a pályára, utána pedig beragadt saját csapattársa, Carlos Sainz mögé. A Ferrari versenyzője végül csak a 7. helyen ért célba, a leintés után pedig természetesen csalódottan állt a kamerák elé.

„Jó etapot futottunk a lágy gumikkal, és aztán, amikor a kemény keveréken voltunk, a biztonsági autó egy körrel később érkezett, mint kellett volna… Balszerencsés helyzet volt, utána pedig csak vonatoztunk Carlosszal” – mondta a monacói.

„Ez van. Nem volt sokkal több az autóban, és dolgoznunk kell azért, hogy visszatérjünk az élre.”

Leclerc-nek a futam után felvetették, hogy miután Lewis Hamilton is küszködött a kemény gumikkal korábban, fontolgatták-e esetleg, hogy másképp taktikáznak: „A tervünk elég egyértelmű volt, és kétlem, hogy sokkal többet kihozhattunk volna az autóból… Dolgoznunk kell a versenytempónkon, és nyomni fogjuk annak érdekében, hogy erősebben térjünk vissza Ausztráliában.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!