Leclerc: Érdekes volt kipróbálni a Ferrari új fejlesztéseit - F1VILÁG.HU

Leclerc: Érdekes volt kipróbálni a Ferrari új fejlesztéseit

HIRDETÉS
Több újítást is pályára vitt a Forma-1-es Spanyol Nagydíj pénteki napján a Ferrari csapata, Charles Leclerc szerint azonban egyértelmű, hogy a Red Bull jelenleg más ligában versenyez Barcelonában is.
Charles Leclerc Ferrari

A maranellói gárda egy módosított hátsó szárnnyal, padlólemezzel, illetve új oldalszekrényekkel érkezett meg a katalán fővárosba: az új elemeket az első gyakorláson Carlos Sainz, a másodikon pedig Charles Leclerc próbálhatta ki. Utóbbi versenyző végül csapattársát megelőzve a 6. legjobb idővel zárta a napot, elmondása szerint pedig igazán produktív edzésnapon vannak túl.

„Érdekes nap volt, mivel volt néhány új elem, amit kipróbáltunk, szóval nagyon eltérő programot teljesítettünk a két autóval” – nyilatkozta a fiatal versenyző. „Produktív nap volt, teljesítettük azokat a teszteket, amiket akartunk, még ha nehéz is megmondani, hogy állunk a teljesítmény szempontjából.”

„Tovább nyomjuk annak érdekében, hogy előrelépéseket tegyünk, hogy szombatra jobban összerázódjunk az autóval – ekkor már látni fogjuk, hogy is állunk valójában.”

Leclerc hozzátette, az nem kérdés, hogy jelenleg a Red Bull a hétvége abszolút favoritja.

„Ami a pénteki napot illeti, az egyértelmű, hogy a Red Bull mindenki előtt jár, de a mezőny többi része nagyon-nagyon szoros.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!