Friss hírek

Leclerc: Érezhetően jobb a Ferrari új V6-osa!

Érezhetően jobban teljesít a Ferrari vadonatúj erőforrása – ezt mondta az Orosz Nagydíj pénteki edzésnapját követően Charles Leclerc.

A monacói a mezőny végéről vág majd neki a vasárnapi versenynek, csapata ugyanis úgy döntött, ezen a hétvégén építi be idei negyedik erőforrását versenyautójába.

Leclerc egy új specifikációjú erőforrást kapott, a Ferrari egy vadonatúj hibridrendszert épített az autóba. Bár a monacói csak 10. lett, elégedett a nyitónappal, hiszen főleg a versenyre fókuszáltak. 

Hirdetés
 

„Nagyon jól ment a napunk” – mondta a monacói versenyző a második szabadedzés után.

„Nyilván, amikor berakunk egy új… amikor ennyit változtatunk… Ez egy új autó. Szóval jó látni, hogy minden úgy működött, ahogy vártuk, és most főleg már a versenyre összpontosítunk, hiszen eleve az utolsó helyről rajtolunk.”

„Jó munkát végeztünk ma, annyi információt gyűjtöttünk, amennyit csak tudtunk, és elégedett vagyok a pénteki nappal.”

Arra a kérdésre, hogy érzi-e a különbséget a régi és az új motor között, Leclerc így felelt: „Érzem, hogy egy kicsit jobb, ami nagyszerű. És nyilván az adatok is megerősítik ezt, szóval igen, nagyszerű, hogy érezhető és látható a javulás.”

A Ferrari versenyzője ugyanakkor tudja, nehéz verseny vár rá vasárnap – akárcsak Max Verstappenre, aki ugyancsak a mezőny végéről rajtol.

„Ezen a pályán nagyon nehéz előzni. A második edzésen próbálkoztam vele, és nagyon nehéz volt, szóval majd meglátjuk. Nem tudhatjuk. Mindent beleadok majd, de nehéz versenyre számítok… Verstappennek kicsit könnyebb lehet, mert ő egy kissé gyorsabb nálunk. De megpróbáljuk használni őt, próbálunk mögötte maradni, és vele együtt előzni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Leclerc: Érezhetően jobb a Ferrari új V6-osa!
Így reagált Leclerc Binotto távozásának hírére
Hivatalos: Binotto távozik a Ferrari csapatfőnöki posztjáról!
McLaren: A Red Bull remek lehetőséget kínálhat Ricciardónak a visszatérésre!
Tükrök helyett kamerák? Az F1 még nem mondott le az ötletről!
Binottót több F1-es istálló is megkörnyékezte

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!