Friss hírek

Leclerc: Erős hétvége várhat a Ferrarira Mexikóban

Erős hétvége várhat Mexikóban a Ferrari Forma-1-es csapatára – legalábbis ebben bízik a csapat ifjú titánja, Charles Leclerc, aki szerint jó esélyük van arra, hogy legyűrjék a McLarent a hajrában.

A maranellóiak mindössze 3,5 ponttal vannak lemaradva ősi riválisuktól a konstruktőri versenyben, az idei bajnokságból pedig még öt verseny van hátra.

A Forma-1 mezőnye ezen a hétvégén Mexikóvárosban vendégeskedik, ahol Leclerc 2019-ben pole pozíciót tudott szerezni.

Hirdetés
 

„Papíron ez egy jobb pálya lehet számunkra, mint az austini” – mondta a monacói. „Ugyanakkor az is igaz, hogy néha kellemes, máskor kellemetlen meglepetések is értek minket ahhoz képest, amit vártunk. Szóval ne szálljunk el ettől, két lábbal a földön kell járnunk.”

„De erős versenyünk lehet itt, ha a középmezőny többi csapatához mérjük magunkat. Továbbra is üldözzük a McLarent. Még nem vagyunk előttük, szóval nagyon-nagyon szoros lesz, mert ők egy igazán erős csapat, rendkívül következetesek az év elejétől kezdve. Úgyhogy nem lesz egyszerű.”

„Viszont jól dolgozunk csapatként az idény kezdete után, és valahányszor pályára vittünk fejlesztéseket, jó irányba mentek a dolgok. Szóval jónak tűnik a helyzet, és meg kell próbálnunk mindent tökéletesen csinálni a szezon végéig. Meggyőződésem, hogy van esélyünk arra, hogy előttük zárjuk az idei bajnokságot.”

„Volt néhány jó versenyünk mostanában. Főleg Austinban volt kifejezetten erős futamunk, ezt pedig jó látni. Nem számítottunk rá, hogy erősek leszünk azon a pályán, legalábbis arra nem, hogy erősebbek leszünk a McLarennél, idei legfőbb ellenfelünknél. Mégis sikerült, és ez is azt mutatja, hogy jó irányba tartunk. Ha sikerült így dolgoznunk tovább, akkor szép jövő várhat ránk. De igen, leszegett fejjel kell folytatnunk a munkát.”

Leclerc idén már két alkalommal szerzett rajtelsőséget, Monacóban és Bakuban, ahol nagy leszorítóerővel köröznek a csapatok. A fiatal pilóta bízik abban, hogy Mexikóban is versenyképesek lesznek.

„Nagy leszorítóerős csomagunk mindig jól működött idén – Monacóban és Budapesten is –, ezért gondolom azt, hogy versenyképesek lehetünk Mexikóban is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Leclerc: Erős hétvége várhat a Ferrarira Mexikóban
Így reagált Leclerc Binotto távozásának hírére
Hivatalos: Binotto távozik a Ferrari csapatfőnöki posztjáról!
McLaren: A Red Bull remek lehetőséget kínálhat Ricciardónak a visszatérésre!
Tükrök helyett kamerák? Az F1 még nem mondott le az ötletről!
Binottót több F1-es istálló is megkörnyékezte

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!