Leclerc: Erősebbek vagyunk, mint vártuk - F1VILÁG.HU

Leclerc: Erősebbek vagyunk, mint vártuk

Charles Leclerc szerint a vártnál jobb formában kezdte a Forma-1-es Japán Nagydíjat a Ferrari csapata, a monacói pilóta pedig azt reméli, szombaton is jó eredményekért csatázhatnak majd.

A 25 esztendős versenyző a nyitóedzést a 4., a második gyakorlást pedig a 2. pozícióban zárta, és bár Max Verstappenhez képest végül bő 3 tizedes lett a Ferrari-pilóta lemaradása, összességében úgy érzi, elégedett lehet a nyitónap eseményeivel.

„Úgy tűnik, egy kicsit közelebb vagyunk az ellenfeleinkhez, mint vártuk, szóval összességében egészen pozitív napunk volt” – mondta a monacói versenyző. „Ami engem illeti, kipróbáltunk néhány különböző dolgot az autón, hogy egy kicsit kényelmesebben érezzem magam benne, ami jól sikerült. Várom már, hogy szombaton is hasonló érzéseim legyenek.” 

A Ferrari másik versenyzője, Carlos Sainz végül a 4. legjobb köridővel zárta a napot, azt mondja, érdekes hétvégének nézünk elébe.

„Ezen a hétvégén nagyon közel vagyunk a legközelebbi ellenfeleinkhez, és visszatértünk oda, ahol az előző versenyeken voltunk, a Red Bull pedig ismét nagyon erős” – magyarázta a spanyol.

„Ami engem illet, még finomhangoljuk az autót, ma pedig számos különböző beállítást kipróbáltuk, hogy megtaláljuk a legjobb kompromisszumot erre a pályára. Sok adaton kell átrágjuk magunkat, és ma este el kell döntenünk, hogy milyen beállításokat használunk szombaton, próbáljuk a megfelelő teljesítménytartományba hozni az autót. Érdekes napok állnak előttünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!