Friss hírek

Leclerc: Erősen küszködünk a versenytempóval

Charles Leclerc, a Ferrari F1-es versenyzője a Brit Nagydíj első szabadedzéseit követően úgy érzi, az autó a hosszabb etapokon jobban működik, míg az időmérős tempóval gondjaik lehetnek.

Leclerc az első szabadedzésen az 5. leggyorsabb időt autózta, 8 tizedmásodperccel maradt el a szabadedzés győztesétől, Max Verstappentől, míg a második tréningen a 4. helyen zárt, 3 tizeddel lemaradva az élen álló Lance Strolltól. 

„Elég meleg volt, de nem volt annyira rossz igazából, csak a versenytempó, amivel erősen küszködünk” – kezdte az összefoglalóját Leclerc. „Határozottan dolgoznunk kell ezen, de hogy őszinte legyek, az időmérős tempó egy kicsit jobb, mint amire számítottunk. Szóval ez jó.”

Leclerc elárulta, „radikális” módosítást hajtottak végre, ezzel jobb lett a tempójuk a rövidebb etapokon, versenytávon viszont gondjaik lehetnek. 

„Elég radikális megközelítést alkalmaztunk a leszorítóerő tekintetében, és úgy tűnik, hogy az időmérős tempóban ez kifizetődő volt, de a versenytempónál nem. Ki kell elemeznünk az adatokat, és meglátjuk, mit tehetünk holnapig” – mondta. 

„Még így is sok mindent változtathatunk, szóval megpróbáljuk kitalálni, hogy min tudunk módosítani, és talán egy kicsit feláldozunk az időmérős tempóból a futam érdekében.”

„Az egyensúly szempontjából elég nehéz volt vezetni az autót, nehéz volt nem hibázni, ezen határozottan változtatnunk kell, különben ezzel az egyensúllyal hatalmas kihívás lenne a verseny.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!