Friss hírek

Leclerc és Bottas miatt figyelmeztetik a Ferrarit és a Mercedest

A Ferrarit és a Mercedes is figyelmeztetni fogja a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) arra, hogy kövessék a koronavírus-járvány miatt életbe léptetett protokollokat, miután kiderült, Charles Leclerc és Valtteri Bottas is hazautazott Monacóba az Osztrák Nagydíj után.

A szezon első, európai versenyein a Forma-1 mezőnyét szigorúan elszeparálják a külvilágtól és egymástól is. A résztvevőkre szigorú biztonsági szabályok vonatkoznak.

Bár a szabályozás nem tiltja, hogy a Forma-1 résztvevői elutazzanak az adott verseny helyszínéről, azzal kapcsolatban szigorúan fogalmaz, hogy saját közösségi „buborékaikban” kell maradniuk, és nem vegyülhetnek másokkal.

Bottas és Leclerc azonban az évadnyitó futam után hazautazott Monacóba – erről a közösségi oldalakra felkerült fotók árulkodtak.

Úgy tudni, a történtek után az FIA mindkét versenyző csapatának levelet írt, hogy tartsák az előírásokat.

A Ferrari egyébként már a második ilyen figyelmeztetést kapja, miután az Osztrák Nagydíjon Sebastian Vettel arcmaszk nélkül beszélgetett a paddockban a Red Bull csapatfőnökével, Christian Hornerrel, és tanácsadójával, Helmut Markóval.

Bottas egyébként a Stájer Nagydíj helyszínén, Spielbergben azt mondta, nem csinált semmi rosszat.

„Nyilván utánajártam, hogy visszamehetek-e, és igen, vissza. Természetesen semmi jelentősége nincs, ha ugyanazokkal az emberekkel vagyok abból a bizonyos buborékból, akár itt vagyok, akár Monacóban” – mondta a finn.

„Szóval úgy döntöttem, hazamegyek, mivel Európában vagyunk, és elég gyorsan lehet utazgatni. Szóval nem jelent extra megterhelést az utazás. Szerettem volna ezt a három teljes napot otthon tölteni.”

Leclerc szintén azt mondja, nem lát problémát azzal, hogy hazament Monacóban.

„Hazautaztam. Viszont kétszer leteszteltek, mielőtt visszajöttem” – fogalmazott a Ferrari pilótája.

„Szóval két nap alatt kétszer teszteltek, mindkétszer negatív lett az eredmény. Igen, hazamentem két napra, és két tesztet elvégeztek rajtam, hogy biztosak legyünk az eredményben.”

A versenyzőtársak közül Romain Grosjean furcsállta, hogy a két pilótát hazaengedték.

„Mindig jobb otthon lenni, de nekem nem volt ilyen opcióm. Az üzenet az volt, hogy itt kell maradni, szóval egy kicsit meglepett, hogy páran hazamentek” – mondta a Haas pilótája.

„Ugyanakkor viszont nem voltam szomorú, hogy itt kellett maradnom. Volt lehetőségem pihenni. Felmentünk a hegyekbe, bicikliztünk, megnéztük a teheneket!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!