Leclerc és Sainz is Maranellóba költözik

Ferrari's Monegasque driver Charles Leclerc steers his car during the qualifying session for the Formula One Hungarian Grand Prix at the Hungaroring circuit in Mogyorod near Budapest, Hungary, on July 18, 2020. (Photo by Joe Klamar / various sources / AFP)
Fotó: Hungaroring Media
A Ferrari elnöke, John Elkann a minap egy interjúban elárulta, mindent megtesznek azért, hogy 2022-ben ismét a győztesek útjára lépjenek – ennek érdekében pedig versenyzőik, Charles Leclerc és Carlos Sainz is Maranellóba költözik majd.

A Scuderia számára nem a várakozásoknak megfelelően indult a 2020-as idény, Elkann pedig nemrég arról beszélt, nem számít arra, hogy 2022 előtt sikerül újra versenyt nyerniük.

A maranellóiak így teljes erővel arra koncentrálnak, hogy az új szabályokból a lehető legtöbbet hozzák ki másfél év múlva.

Elkann azt mondja, fiatal pilótáikra építenek, és nagyon fontos lesz, hogy Leclerc, illetve jövőbeli csapattársa, Sainz is a maximumot nyújtsa – úgy a pályán, mint azon kívül.

„Az elmúlt évtizedben olyan bajnokok versenyeztek nálunk, mint Alonso és Vettel. De sokkal nehezebb türelmet kérni olyasvalakiktől, akik már győztek, mint olyanoktól, akik előtt ott áll még a jövő” – mondta Elkann a Gazzetta dello Sportnak.

„Leclercnek és Sainznak háza lesz Maranellóban, és a lehető legközelebb lesznek majd mérnökeinkhez. Az új masina az ő hozzájárulásukkal fog megszületni.”

Elkann kifejtette, türelmet kér a rajongóktól.

„Fontos, hogy őszinték legyünk a tifosihoz. Hosszú út áll előttünk, és nem akarunk senkit sem félrevezetni. Szóval a legtöbbet fogjuk majd kihozni 2020 utolsó hónapjaiból, és 2021-ből, hogy 2022-ben újra versenyképesek legyünk. Ez a célunk.”

„Tisztában vagyunk az autónk azon strukturális gyengeségeivel, melyek egy évtizede jelen vannak, és melyeket csak kiemelt a hibrid erőforrásokra való átállás.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS