Lépj be az F1Világ Paddockba és kövesd élőben a Szaúd-Arábiai Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Leclerc és Sainz is Maranellóba költözik

A Ferrari elnöke, John Elkann a minap egy interjúban elárulta, mindent megtesznek azért, hogy 2022-ben ismét a győztesek útjára lépjenek – ennek érdekében pedig versenyzőik, Charles Leclerc és Carlos Sainz is Maranellóba költözik majd.

A Scuderia számára nem a várakozásoknak megfelelően indult a 2020-as idény, Elkann pedig nemrég arról beszélt, nem számít arra, hogy 2022 előtt sikerül újra versenyt nyerniük.

A maranellóiak így teljes erővel arra koncentrálnak, hogy az új szabályokból a lehető legtöbbet hozzák ki másfél év múlva.

Elkann azt mondja, fiatal pilótáikra építenek, és nagyon fontos lesz, hogy Leclerc, illetve jövőbeli csapattársa, Sainz is a maximumot nyújtsa – úgy a pályán, mint azon kívül.

„Az elmúlt évtizedben olyan bajnokok versenyeztek nálunk, mint Alonso és Vettel. De sokkal nehezebb türelmet kérni olyasvalakiktől, akik már győztek, mint olyanoktól, akik előtt ott áll még a jövő” – mondta Elkann a Gazzetta dello Sportnak.

„Leclercnek és Sainznak háza lesz Maranellóban, és a lehető legközelebb lesznek majd mérnökeinkhez. Az új masina az ő hozzájárulásukkal fog megszületni.”

Elkann kifejtette, türelmet kér a rajongóktól.

„Fontos, hogy őszinték legyünk a tifosihoz. Hosszú út áll előttünk, és nem akarunk senkit sem félrevezetni. Szóval a legtöbbet fogjuk majd kihozni 2020 utolsó hónapjaiból, és 2021-ből, hogy 2022-ben újra versenyképesek legyünk. Ez a célunk.”

„Tisztában vagyunk az autónk azon strukturális gyengeségeivel, melyek egy évtizede jelen vannak, és melyeket csak kiemelt a hibrid erőforrásokra való átállás.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!