Friss hírek

Leclerc és Sainz is tesztelt kedden, nem véletlenül!

Hiába a három versenyhétvége gyors egymásutánban, a Ferrari Forma-1-es csapatának versenyzői a hétköznapokon sem pihenhetnek: Charles Leclerc és Carlos Sainz kedden Fioranóban rótta a köröket az idei autóval, hogy a Scuderia továbbfejlesztett motorjával, illetve a Shell új üzemanyagát tesztelje.

A Forma-1 csapatai egy idényen belül két „filmforgatási napot” tarthatnak: ezeken legfeljebb 100 km-t lehet megtenni a Pirelli demóabroncsait használva. A Ferrari még a szezon elején használta fel egyik ilyen lehetőségét, kedden pedig másodszor is pályára vitték az idei modellt Fioranóban. Az SF21-essel Leclerc és Sainz is körözhetett.

Bár a „filmforgatási napokon” csak olyan specifikációjú autót lehet pályára vinni, amit már szezon közben használt a csapat – új elemek tesztelésére tehát nincs lehetőség –, a Ferrari számára így is nagyon hasznos lehetett a tegnap megtett 100 km.

Hirdetés
 

Olasz sajtóhírek szerint ugyanis mechanikailag hiába volt ugyanaz a V6-os erőforrás, mint múlt hétvégén, Belgiumban, a Scuderia szinte bizonyosan kipróbálhatta a hibrid rendszer módosításait, illetve a Shell új üzem- és kenőanyagait, melytől Maranellóban mintegy 10 extra lóerőt várnak.

Úgy tudni, az új megoldásokat még a jövő hétvégi Olasz Nagydíjon, a motorigényes Monzában nem viszi pályára a csapat, várhatóan csak a Török Nagydíjon debütálnak majd. Ennek oka, hogy az ERS-rendszer módosított elemei még nem készültek el, így néhány hetet biztosan várni kell azok bevetésére.

A Forma-1-es világbajnokság ezen a hétvégén a Holland Nagydíjjal folytatódik.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Leclerc és Sainz is tesztelt kedden, nem véletlenül!
Ricciardo hajlandó kihagyni egy évet, ha azzal új esélyt kap
Norris már most a McLaren vezéreként tekint saját magára
Brawn: Schumacher megérdemelten versenyez az F1-ben
A BMW nem akar visszatérni a Forma-1-be
Hat pilóta közül választ az Alpine, ahol még mindig Piastri miatt sopánkodnak

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!