Friss hírek

Leclerc és Verstappen szerint Russell megérdemli a Mercedes ülését

Charles Leclerc és Max Verstappen is úgy gondolja, a jelenleg a Williams színeiben versenyző George Russell megérdemli, hogy egy topcsapathoz kerüljön. A brit pilóta a Mercedes ülésére pályázik jó eséllyel, de egyelőre nincs ezzel kapcsolatos bejelentés.

Russell tavaly egy alkalommal már versenyezhetett az ezüstnyilak színeiben: a Szahíri Nagydíjon nem is vallott szégyent, a győzelemért harcolhatott, ám a Mercedes bokszutcai bakija miatt végül nem tudott jó eredményt elérni.

A fiatal pilóta jövőre Valtteri Bottas helyét veheti át a csapatnál – ezt heteken belül bejelentheti a csapat.

„Azt gondolom, nagyszerű, ha George megkapja azt az ülést, mert megérdemli” – mondta a Ferrari pilótája, Charles Leclerc Belgiumban.

„Mindig nehéz megítélni az ilyet a Forma-1-ben, az autók ugyanis annyira mások, és nyilván mindig megítélni, hogy George a Williamsnél mennyire végez jó munkát. De rendszeresen ott van, jó dolgokat produkál, én pedig régebben is versenyeztem ellene, így tudom, mennyire erős.”

„Szóval kétségkívül megérdemli ezt a lehetőséget, és szerintem nagyszerű lenne, ha egy ilyen tehetség megkapná azt az ülést.”

Max Verstappen hozzátette: „George nyilván nagyon gyors, és nem maradhat örökre ott, ahol most van.”

„Többet érdemel. De a Mercedesen múlik ez a döntés. Viszont nagyra tartom őt versenyzőként, természetesen nagyon fiatal is, szóval természetes dolog, hogy a fiatalok egy ponton feljebb lépnek. Főleg a jó versenyzők.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!