Leclerc: Ez F1-es karrierem egyik legjobb versenye volt! - F1VILÁG.HU

Leclerc: Ez F1-es karrierem egyik legjobb versenye volt!

HIRDETÉS
Charles Leclerc, a Ferrari versenyzője rendkívül elégedetten zárta az F1-es szezonnyitó Osztrák Nagydíjat – annak ellenére, hogy az autó teljesítménye igencsak elmarad a várakozásaiktól.
GP AUSTRIA F1/2020 -  SABATO 04/07/2020      
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc

Leclerc csupán a 7. pozícióból kezdhette meg az Osztrák Nagydíjat, és sokáig úgy tűnt, nincs is esélye arra, hogy az élmezőnybe kerüljön. Azonban a szezonnyitó eseményei az ő kezére játszottak – mindemellett pedig sikerült kihoznia lehetőségeiből a maximumot, nem hibázott, így végül a 2. helyen végzett

A monacói pilóta úgy érzi, mai eredménye egy győzelemmel ér fel, és ami a saját teljesítményét illeti, az egyik legjobb F1-es futamaként értékelte a mai versenyt. 

„Iszonyatosan boldog vagyok, ez olyan, mintha nyertem volna” – nyilatkozta Leclerc. „Észre sem vettem. Kellemes meglepetés, és egyben egy jó meglepetés. Úgy gondolom, mindent tökéletesen csináltunk ahhoz, hogy másodikak legyünk.”

„Szerencsénk volt Lewis büntetésével, az incidensekkel, és az volt a célunk, hogy minden lehetőséget kihasználjunk, bár ehhez az eredményhez nem volt meg a tempónk. Még mindig messze vagyunk, nem ott, ahol lenni szeretnénk, de bármi lehetséges. Szóval erősnek kell maradnunk, az egész csapat egyként dolgozik, és biztos vagyok benne, hogy javulni fogunk idővel.”

A monacói pilóta úgy érzi, mai eredménye egy győzelemmel ér fel, és ami a saját teljesítményét illeti, az egyik legjobb F1-es futamaként értékelte a mai versenyt. 

„Nagyon agresszív akartam lenni, mert minden biztonsági autónál küszködtem az 1-es és a 3-as kanyarban – tudtam, hogy ott nincs lehetőségem” – mesélt Leclerc a futamon vívott izgalmas csatáiról. „De tudtam, hogy jönni fog a lehetőség, ha valaki hibázik. Lando kicsit lelassult Sergióval. Megragadtam a lehetőséget – a másik előzés Sergióval elég nehéz volt, de élveztem.”

„Azt mondanám, hogy ez volt az egyik legjobb versenyem, mióta az F1-ben vagyok, mert nem vétettem egy hibát sem” – mondta a monacói. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!