Friss hírek

Leclerc ezután kétszer is meggondolja, hogy beüljön-e történelmi F1-es autókba

A Ferrari ifjú titánja, Charles Leclerc azt mondja, a jövőben kétszer meg fogja gondolni, hogy beüljön-e régi korszakok legendás versenyautóiba.

A monacói pilóta nem sokkal a Monacói Nagydíj előtt vezethette Niki Lauda 312B3-as kódjelű, 1974-es Ferrariját, egy fékprobléma miatt azonban a monte-carlói pálya Rascasse nevű kanyarjában a falnak csapódott vele.

Leclerc szerencsére nem sérült meg, az autó azonban összetört, a bajnoki címért csatázó pilótának pedig Monacóban joggal tették fel a kérdést – megéri-e kockáztatni?

Hirdetés
 

„Hogy őszinte legyek, szerintem az összes szükséges ellenőrzést elvégezték előtte. És nyilván volt egy bejáratás az eseményt megelőző csütörtökön, a meghibásodás pedig a fékbetét egyik csavarjával történt, és lehetetlen volt előre megjósolni” – mondta a monacói.

„Mivel a bajnoki címért harcolok, kétszer meg fogom gondolni, hogy csináljak-e ilyen bemutatókat a jövőben, de persze ez is része a munkánknak, és néha bel kell ülnünk ezekbe az autókba. Számomra ez mindig megtiszteltetés, és nagyon örülök is annak, hogy ezekkel az autókkal körözhetek, mindig egy öröm számomra.”

„Viszont mindig meg kell találni az egyensúlyt, és ha az ember a bajnoki címért harcol – meg úgy általában is – a biztonság a legfontosabb. Jól szórakoztam, és ez egy balszerencsés esemény volt, de hangsúlyozom, megint csak arról van szó, hogy nem volt szerencsém.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!